Bin 500 kovan yandı zarar 900 bin TL

Bin 500 kovan yandı zarar 900 bin TL

Söke'de bağlı Doğanbey Mahallesi’nde 31 Ağustos’ta çıkan orman yangınında çam ve zeytin ağaçları zarar görürken, Muğlalı 5 arıcının Bin 500 arı kovanı da yangında telef oldu.

Yangında telef olan arı kovanlarından doğan zararın kovan, arılı çerçeve ve bal ile birlikte yaklaşık 900 bin TL olduğu açıklandı.
Dilek Yarım Adası Milli Parkı sınırları içinde yer alan Doğanbey Mahallesi Dalyanbaşı mevkiinde çıkan yangın bölgede korkulu anlar yaşatırken, bölgede on binlerce arı kovanı bulunması nedeniyle arı kovanları büyük tehlike atlattı. Bölgede, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’ne bağlı 700 civarında arıcı bulunurken, yangında Muğlalı 5 arıcının bin 500 arı kovanının yandığını açıklayan Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Birliğimizce bölgede yapılan tespit çalışmalarında durumun ciddiyeti ve arıcılarımızın bu afetten zararları da tarafımızca yerinde tespit edilmiştir. Bölgede toplam Bin 500 civarında arı kovanı zarar gördü. Milas bölgesinden beş arıcımızın arılı kovanları yangında kullanılamaz hale geldi. Söz konusu bu zararın telafi edilmesi, zararlarının giderilmesi konusunda birliğimizce ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek bu üyelerimiz adına yardımlar talep edilecektir. Bu bağlamda çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız. Bu hususta ilimizde tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm kişi, kurum ve kuruluşların konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.