Bir bahar akşamında şiir ve müzik gecesi

Bir bahar akşamında şiir ve müzik gecesi

Bir bahar akşamında şiir ve müzik gecesi

Hamdi AKGÜL
Gerçek Gazetesi
Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği"nin her ay geleneksel olarak düzenlediği şiir ve müzik gecelerinin bu ay programı 16 Nisan 2011 Cumartesi günü Aydın Belediyesi Şükran Güngör Sahnesi"nde gerçekleştirildi.
Aydın Belediyesi ve Söke Şairler ve Yazarlar Derneği"nin katkıları ile yapılan Şiir ve müzik gecesine Ankara"dan şair Ulviye Savtur onur konuğu olarak katılırken, Aydınlı şairler çoğunlukla kendi eserlerini seslendirdiler.
Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, yaptığı konuşmada, “Bir bahar Akşamı” adını verdikleri şiir ve müzik gecesine katılan şairlere ve izleyicilere teşekkür ederek, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve Eski CHP Aydın Senatörü Sadettin Demirayak"ın davetlerini kırmayıp geceye katıldıklarını ifade etti.
Şiir ve Müzik gecesi, Söke Şehir Tiyatrosu Derneği oyuncularının skeç ve Cemal Şimşek"in “Üç Kırmızı Gül” şiirini sahnelemelerinin ardından, Söke"den katılan şairlerle birlikte Aydın genelindeki şairler şiir okudular. Şükrü Öksüz anonim bir eser olan Büyücü"yü seslendirirken, Tülay Sarayköylü; Ömer Bedreddin Uşaklıgil"in “Kim Bilir” adlı şirini, Ergün Gül, Ümit Yaşar Oğuzcan"ın “Ayten” adlı şiirini, Mustafa Sancaktar; Nazım Hikmet"in “Kerem Gibi” adlı şiirini, Kenan Çiftçi; Fazıl Hüsnü Dağlarca"nın “Asu” adlı şiirini, Ahmet Pehlivan; Kemalettin Kamu"nun “Bingöl Çobanları” adlı şiirini, Nimet İncedal ise Can Yücel"in “Hayatta En Çok Babamı Sevdim” şiirini seslendirirlerken, Rahşan Eyili; Emine Sönmez"in “İzi Duruyor” adlı şiirini, Hamdi Akgül"le, kendi şiiri olan “Vefasız”ı düet yaptılar.
Savaş Sarıkaya “Adını Sen Koy”, Hakan Kurtaran “Mutluluklar Dilerim”, Osman Gökçe “Tadı Yok”, İlknur Mersin “Bebekler Büyüttüm”, Naim Özdamar “Bu Akşam”, Aşır Tunca “Efendim”, Sermet Apaydın “Düzen Tutmaz Oldu Sazıma”, Fatma Yenidünya “Karanlık Dünya”, Erkan Acar “Hüzünlü Melek”, Ergün Doğan “Hasret Ateşi”, Ulviye Savtur “ Al İpek Mendile Adını Yazar”, Hamide Balikçi “Ben Sende Kaldım”, Musa Koyunsev” Bir Gün Döneceksin Bana”, Metin Akdeniz “ Benim İlim Denizli”, Mahmut Yüzbaşı “ Son Söz”, Abdullah Bedeloğlu, Hicran Aydın Akçay, Seyide Doyran ve Mehmet Orhan kendi şiirlerini seslendirdiler.
Solistler; İrfan Özsoy, Ali Dizili, Ahmet Pehlivan, Burcu Pehlivan ve Selda Avcı günümüzün sevilen şarkı ve türküleriyle geceye renk kattılar. Söke"den geceye katılanların arasında Oyhan Hasan Bıldırki, Söke Şehir Tiyatrosu Derneği Başkanı Recep Dirilen ve kalabalık bir sanatsever yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.