“Bir Damla Bin Umut” kampanyası Aydın’da başladı

“Bir Damla Bin Umut” kampanyası Aydın’da başladı

“Bir Damla Bin Umut” kampanyası Aydın’da başladı

Gerçek Gazetesi
Aydın"da Semerkand Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın Semerkand ve Beşir Derneği Aydın Temsilciliği işbirliğiyle “Bir Damla Bin Umut” sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Semerkand Aydın İl temsilciliği tarafından 22-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Semerkand Haftası” etkinlikleri kapsamında Semerkand Standı ve Beşir Derneği Aydın Temsilciliği işbirliğiyle “Bir Damla Bin Umut” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Ulusal ve uluslararası sosyal yardımlaşma alanında kamu yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten Beşir Derneği ve Türk Kızılay"ı kan bağışında örnek bir işbirliğine imza attı. Beşir Derneği Aydın Temsilciliği"nin koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan “Bir Damla Bin Umut” kan bağış kampanyasının Aydın ayağı Aydın Bey Camisi önünde başladı. Etkinlikte Pazar günü ise Beşir Derneği Aydın Temsilciliği önünde Doğu Gazi Bulvarı"nda devam edecek.
Bu birliktelikle 2013 yılında tüm Türkiye"de gerçekleşen ve 36 bin ünite kan bağışı toplanan “Bir Damla Bin Umut” kan bağış kampanyası 2014 yılında da devam ediyor. Kampanya ile toplumda kan bağışına olan ilginin daha da artması hedefleniyor.
HEDEF 101 BİN ÜNİTE
2014 yılında hedeflenen kan bağışı 101 bin ünite olarak belirlendi. Türkiye"de 250 noktada gerçekleşecek olan kampanyanın hedeflenen rakamla birlikte geçen yıl olduğu gibi yine rekor kırması bekleniyor. Beşir Derneği ve Türk Kızılay"ı işbirliği ile düzenlenen kampanyaya tüm Aydın halkının desteği istendi.
Beşir Derneği Aydın Şube Başkanı Abdül Samet Şık, yaptığı açıklamada; “Ulusal ve uluslararası sosyal yardımlaşma alanında kamu yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten Beşir Derneği ve Türk Kızılayı kan bağışında örnek bir işbirliğine imza attı. Bu birliktelikle 2013 yılında tüm Türkiye"de gerçekleşen ve 36 bin ünite kan bağışı toplanan 'Bir Damla Bin Umut' kan bağış kampanyası 2014 yılında da devam ediyor. Kampanya ile toplumda kan bağışına olan ilginin daha da artması hedefleniyor. Türkiye"de 250 noktada gerçekleşecek olan kampanyanın hedeflenen rakamla birlikte geçen yıl olduğu gibi yine rekor kırması bekleniyor” diye konuştu
Kan bağışı kampanyasına destek veren dernek yetkililerine teşekkür eden Türk Kızılay Aydın Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci de, “Türkiye genelinde genel merkezimizin, Beşir Derneği ile ortaklaşa başlattığı organizasyonun bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Geçen yıl düzenlenen kampanyada 60 bin ünite kan toplandı, bu sene daha fazla olması bekleniyor. Türkiye genelinde bu sene 101 bin ünite kan hedefi ile yola çıktık, hedefimize ulaşacağımızı inanıyorum. Beşir Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum, ben bunun diğer sivil toplum örgütlerine örnek olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.