"BİR SANDIKLIK ÖMÜRLERİ KALDI"

"BİR SANDIKLIK ÖMÜRLERİ KALDI"

CHP Söke ilçe başkanı Ali Kemal Özcan yaptığı basın açıklamasında AKP hükümetinin bir sandıklık ömrü kaldığını söyledi.

CHP Söke ilçe başkanı Ali Kemal Özcan yazılı bir basın açıklaması yaptı. CHPli Özcan'ın yazılı basın açıklaması şöyle:

Neredeyse bir buçuk yıldır pandemi, hastalık diyerek zamanımızı geçiriyoruz. Görüyoruz ki düşün vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.

Ekonomimiz, çalışanımız, esnafımız, emeklimiz bu süreçte çok zor zamanlar geçirdi, halen de geçiriyor.

Ancak toplumumuzun bir bölümü var ki; bu süreçten gördükleri zarar, kaybettikleri zaman nasıl geri gelecek hiç kimse bilmiyor, hatta bunu en fazla bilmesi gereken milli eğitim bakanlığı hiç bilmiyor. Çocuklarımız, gençlerimiz neredeyse bir yıl okullarına gidemedi. Eğitimde 1 yılını kaybetti milyonlarca öğrencimiz.

Zaten son 10 yıldır dünya ölçeğinde hızla irtifa kaybeden Türk eğitim sistemi bu kayıp aylardan somut olarak nasıl etkilenecek, sonuçları somutlaştığında nasıl bir tablo ortaya çıkacak göreceğiz.

Ancak dün açıklanan üniversite sınav sonuçlarında ortaya çıkan genel başarı düzeyi aslında adeta AKP’nin eğitim karnesini ortaya koydu bile.

Bakın bu yılki sınav ortalamalarından yola çıkalım.

Temel eğitim sorularının sorulduğu TYT sınavında Türkiye genelinde çocuklarımız 40 matematik sorusundan 5,1’ine doğru cevap verebilmiş. 20 fen bilimleri sorusunda ise ortalama 3,2…

Türkçede durum biraz daha iyi gibi olsa da ortalama 40’ta 18,4… yani kendi dilimizle ilgili soruların dahi yarısına cevap verememiş gençlerimiz. Sosyal bilimlerde ise 20’de 8,3 ortalama var.

Genel baraj ortalamasında ise 2,6 milyon gençten 1 milyona yakın öğrencimiz barajı dahi geçemedi.

Yani AKP eğitim sisteminin karnesi bu. Bu karne, bu başarısızlık asla ama asla gençlerimize ait değil. Bu karne, ortalama bir eğitim sistemi dahi kurmaktan aciz, kaç kez sistem, kaç kez bakan değiştirdiğini bile sayamadığımız AKP’ye ait.

Cefakâr milletimiz, elbet AKP’nin yaşattığı yoksullukla da açlıkla da sabırla başa çıkmaya çalışıyor. Ancak gençlerimizin, nesillerimizin; AKP’nin başarısızlığına feda edilmesi kabul edilebilir mi? Geleceklerinin kararmasını bu ülke göze alabilir mi? Hayır!

Elimizdeki en büyük sermaye gençlerimiz AKP’nin beceriksizliğinin faturasını ödemek zorunda mı?

Hayır sevgili hemşehrilerim. Ödetmeyelim, gençlerimizin yarınlarını, geleceklerini, yani bu ülkenin yarınlarını kurtaralım.

Artık bugüne kadar AKP ile hep çile çeken, açlığa mahkum olan bu millet, gençlerine; refahı, umudu bırakmak zorunda. Onlar gideceklerini biliyorlar artık, sandığın AKP’nin sonu olduğunu dipten tepeye tüm AKP özümsedi, anladı. Halkımız kararını verdi.

Bir sandıklık ömrü kaldı, bu ülkenin kötü gidişinin de gençlerimizin boşa giden aylarını da kimse merak etmesin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.