BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

HALİL YILDIRIM; PARTİYE GEÇMİŞTE EMEK VERENLER YÖNETİMİ ELE ALMALI

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım, Söke CHP’de bugün başlayan delege seçim çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.

 

Halil Yıldırım açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü’nde başlayan delege seçimleri ve kongre süreci partimize hayırlı olsun. Seçim sürecinin mümkün olduğunca şeffaf yürümesi biz gençliğin ana hedefidir ve tüm gayretimiz bu yönde olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle partiye emek vermiş insanların bu dönemde görev almasını arzu ediyoruz." dedi. 

 

KİŞİSEL HIRSLAR UNUTULMALI, KADIN VE GENÇLİK KOTASI GENİŞLETİLMELİ

 

Geçmiş dönemlerde kişisel hırs ve çıkarlara kurban giden parti emekçileri ve örgütün adamlarının listelerde yer almasını temenni ettiklerini söyleyen Yıldırım; "Örgüt disiplini içerisinde yapılması gereken mücadele ne ise onu vermeye hazırız. Gençlerin ve kadınların listelerde kotaların çok daha üstünde yer bulması için gayret sarf ediyoruz." dedi. 

 

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

 

Bugün parti içinde birlik beraberlik zamanı olduğunu söyleyen Yıldırım; "Direnen, mücadele eden, çağdaş, demokratik, lâik Atatürk Cumhuriyeti'ni koruyacak, onu yaşatacak olan tek parti CHP'dir. Cumhuriyet Halk Partisi halkın umududur. Bu sorumlulukla ve bu umudu kırmadan, kavga görüntüsü vermeden, katılımın yüksek olduğu bir parti içi demokrasi bayramıyla bu işi taçlandıralım. Delege seçimi parti içi bir tercihtir. Herkes demokratik hakkını kullanacaktır. Birbirimize rakip değiliz. Partililerimiz delegeleri seçme görevini yerine getirip, kongre ve ön seçim delegeleri seçilecek. Biz değişirsek ülke değişir. Partinin başarısı da böyle olur. Delege seçilecek tüm arkadaşlara hayırlı olsun diyoruz." dedi.

 

"Sonuçta kaybeden bir liste yok. Bütün listeler örgütün listesidir." diyen Yıldırım; "Bu sürecin sonunda kazanan CHP olacaktır. Parti içi tercihte bugün bir arkadaşımız görevlendirilir, yarın başka bir arkadaşımız görevlendirilebilir. Temel kıstasımız kavga ve tartışmaların olmadan, demokrasi şöleni halinde seçimleri yapmak. İnanıyorum ki; bugüne kadar bütün üyelerimizle birlikte yürüttüğümüz seçimlerimizi dostça, kardeşçe sürdürecek ve yarışan bütün arkadaşlarımızla el ele, partimizi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak yapılanmayı kuracağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.