Bitmeyen projeler

Bitmeyen projeler

Hani, başlanan hiç bir proje yarım kalmayacaktı!

Yılmaz ÖLMEZ

Gerçek Gazetesi

AKP Hükümetinin eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç"un 3 yıl önce Aydın"ın Söke İlçesinden başlattığı Güney Menderes Havzası Turizm Ring Yolu Projesi, 154. kilometrenin sonunda Karacasu ilçesine bağlı Afrodisias antik kentinin önünde sonlandırılması planlanıyordu. Projeye Söke Konyalılar semtinden start verildi ve 15 ay öncesine kadar süren çalışmalar sonucu, Söke-Bağarası arasında kalan mevcut yolun 7 kilometrelik bölümü genişletildi. 7 kilometrelik yolla birlikte 2 tane de köprü genişletildi. Proje 7. kilometrede kalınca, Bağarası beldesi"nin MHP"li Belediye Başkanı Ünal Yeşil"in haklılığı ortaya çıktı. Yeşil, projenin start aldığı günlerde bir açıklama yapmış ve projenin 20–25 yılda bitirilmesinin hayal olacağını söylemişti. Başkan Yeşil buna gerekçe olarakta, yolda istimlâk çalışmasının yapılmadığını ve toplulaştırmanın henüz bitmediğini gerekçe göstermişti. Altyapı çalışması yapılmadan başlanılan projenin bitmesi zaten hayal olur demişti.

3 yıl önce bu sözleri sarf eden başkan Yeşil"e bugün tekrar mikrofon uzattığımızda, “Turizm yolu projesi bölgemize canlılık kazandıracak bu projeydi. Keşke proje devam etseydi de, bugün ben haksız çıksaydım. Ama o gün belirttiğim gibi, altyapı çalışmasın yapılmadığı bir projenin uzun ömürlü olmayacağı dün gibi aşikârdı” dedi.

MHP"li Belediye Başkanı Ünal Yeşil gibi projen yarım kalmasının sürpriz olmadığını söyleyen bir başka isim de Karacasu ilçesi"nin AKP"li Belediye Başkanı Emin Mete oldu. Mete, Güney Menderes Havzası Turizm Ring Yolu projesinin başlamasıyla heyecanlandıklarını  hatırlatırken, “Turizm yolu tamamlanmış olsaydı güzergâhtaki birçok belde ve ilçe Kültür Turizminden nemalanacaktı. Fakat proje sağlıklı ilerlemedi. Ring yolu projesi kapsamında bizim yolumuzda genişleyecekti. Fakat olmadı. Ring yolu projesinden şimdilik umut kestiğimiz için kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kaldık. İlçemiz girişindeki 4 kilometrelik tırmanma şeridinde oldukça fazla trafik kazası meydana geliyordu. Ring yolu kalınca iş başa düştü. Aydın Valimizin katkılarıyla 4 kilometrelik tırmanma şeridini yerel imkânlarla genişletiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.