Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç'tan kredi açıklaması

Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç'tan kredi açıklaması

Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç'tan kredi açıklaması

Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, esnaf ve genç girişimcilere tanınan 30 bin ve 100 bin liralık faizsiz kredi kullanma imkanının kooperatifler aracılığıyla verilmeye başlandığını şartları uygun olan esnafın bu imkandan faydalanmasını istedi.
Türkiye’de küçük esnafın sorunlarının gün geçtikçe büyüdüğünü sorumluluk sahasında bulunan esnaflara sürekli güçlerini birleştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu belirten Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, “Yeni kredi ve destekleri içeren 4 kararname ve 1 yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, esnaf ile sanatkarların makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’nı bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkarlarına KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. Son alınan kararla masraflar da düşürüldü. Şartları tutan esnafımızın bu imkanlardan faydalanmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
“VATANDAŞ ESNAFINA ESNAF VATANDAŞA SAHİP ÇIKSIN”
Türk toplumunu ayakta tutan en büyük unsurlardan birinin de Ahilik Geleneği ve vefa anlayışı olduğuna değinen Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, “Bu ülke pek çok sıkıtılar gördü çok badireler atlattı. Her şeye rağmen vatandaşımız bu günleri zincir mağazalar ile değil bizzat kendi yerel esnafı ile atlattığını unutmamalı. Bugün ülkemizde yaygın olan veresiye kavramı ilk bakışta ticari açıdan kötü bir kavram olarak gözükse de aslında toplum olarak dayanışmanın bir göstergesi olduğu unutulmamalıdır. Elbette parası olan için veresiye alışverişi esnafımızın geleceği bakımından kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Ancak bugün Ahmet Efendi fabrikadaki işinden ya da tarlasından dönerken mahalle bakkalından 2 ekmek bir kilo şeker alıp ‘Yarın görüşürüz’ diyebiliyorsa bunun bir nimet olduğu unutulmamalı. Bugün zincir mağazalara yönelen vatandaşımız parası olmadığında bu mağazaların kapısından içeri girebiliyor mu bunu da düşünerek hareket etmesini öneriyoruz. Diğer taraftan da esnafımızın aynı duygularla vatandaşa sahip çıkmasını öneriyoruz. Bugün veresiye kavramı bizim toplumumuzda sadece bir ticari kavram değil aynı zamanda birliğin, dayanışmanın komşu olmanın göstergesi olan bir kelimedir” diyerek yerel değerlerin kaybolmamasını istedi.
"TATİL BELDELERİNDEKİ ESNAF İLE TAŞRADAKİ ESNAF BİR TUTULMAMALI"
Küçük esnaf ve sanatkarın sadece bir meslek olarak değil bu ülkenin önemli bir değeri olduğunu sürekli üst makamlara aktarmaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Saraç, "Her şeye rağmen bizim ülkemizde değer yargıları halen ayakta ise insanlarımız birbirlerinin sevincinde tasasında bir araya gelebiliyorsa bunda yerel tabirle esnaf ve sanatkarların genel tabiri ile Ahilik geleneğinin büyük payı vardır. Aydın ve Muğla illeri dendiğinde akla tatil ve turizm geliyor. Fakat Aydın’ın Kuşadası ve Didim’den Muğla’nın Bodrum ve Marmaris’ten ibaret olmadığını sürekli dile getiriyoruz. Devletten tek talebimiz bu ülkenin değeri olan ve en zor gününde halkın yanında olan esnaf ve sanatkarın daha çok desteklenmesidir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.