BORSADA ORGANİK PAMUK SAHTECİLİĞİ KONUŞULDU

BORSADA ORGANİK PAMUK SAHTECİLİĞİ KONUŞULDU

Söke Ticaret Borsası’nda bugün saat 10:00’da basına kapalı gerçekleşen toplantıda gündemden düşmeyen organik pamuk sahteciliği iddiaları masaya yatırıldı. İsmail Özer tahmin edildiği gibi toplantıya katılmadı

Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel’in ev sahipliği yaptığı toplanıya Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası önceki dönem Başkanı Deniz Günal, Söke Tariş eski Başkanı Mehmet Özbaş ve çok sayıda Borsa üyesi çırçır fabrikası işletmecisi katıldı.

Söke Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de güvenlik önlemi aldıkları, Söke Vergi Dairesi personelinin de toplantıyı takip ettiği görüldü.  

 

Kullandığı küfür dili ve organik pamuk sahteciliği nedeniyle iddiaların ortasında yer alan Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer tahmin edildiği gibi toplantıya katılmadı ve kendisini savunmaktan kaçındı. 

 

Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’nin organik işi yapmasından duyulan rahatızlık dile getirilerek, “Söke Pamuk Kooperatifi neden organik pamuk işi yapıyor? Haksız rekabet var. İşletmelerimiz zarar ediyor. Söke Pamuk Kooperatif Başkanı İsmail Özer organik işine son vermeli” şeklinde tepki gösterildi.

 

Çiftçi kuruluşu Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’nin bu şekilde usulsüz işlerle isminin anılması ve de sektör temsilcileri tarafından tepki gösterilmesi rezalet olarak değerlendiriliyor. 

 

Pamuk Kooperatif Yönetim Kurulu İsmail Özer’in basın mensuplarına, Büyükşehir Belediyesi mensuplarına, sivil toplum kuruluşu yetkililerine yönelik hakaret, iftira ve küfürleri nedeniyle de eleştirildi.

29897-0.jpg

Son olarak Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık için “haysiyetsizce ve onursuzca” şeklinde çirkin ifadeler kullanan ve soyismiyle dalga geçen İsmail Özer için “kötü söz sahibine aittir” denildi ve saygılı olmaya davet edildi. 

 

Eleştiriye açık olduğunu belirten Bertan Balçık, “Kendisi görüştüğümüz bir kişi. Telefon açabilir ve sıkıntısını dile getirebilirdi. Eleştiriye açığız ancak hakaret etmek doğru bir yaklaşım değil” dedi.

soke-ticaret-borsasi-yonetim-kurulu-baskani-nejat-1609767909628.jpg

Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel yaptığı açıklamada, toplantıyla ilgili önümüzdeki günlerde basına açıklama yapacaklarını belirterek, “Sektör temsilcilerinin şikayetlerini aldık ve inceleyeceğiz. Zaten konu yargıda ve bu yüzden de fazla bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.