Böyle bir sezon yaşamadık...

Böyle bir sezon yaşamadık...

Plajlar dolu ancak Didim'de esnaf kan ağlıyor



Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Turistik İlçesi Didim'de esnaf adeta kan ağlıyor. Didim'in en işlek bulvarında yaptığımız çekimlerde adeta yaprak kımıldamadığını gördük. Didim'in en işlek caddelerinde insan görmek mümkün değil. “İnsanlar aşırı sıcaklardan dolayı mı alışverişe çıkmıyorlar acaba?” diyerek bu defada kapalı alışveriş merkezle rine giriyoruz. Burada da esnafın siftah dahi yapamadan iş yerlerini kapattıklarını öğreniyoruz. 10 yıllık işletmeciler de, 20 yıllık işletmeciler de aynı söylemde bulunuyorlar, ”Biz böyle bir sezon görmedik.”
Didim'de de 2. konutlar neredeyse boş. İlçelerinde yaşayan İngilizlerin alışve rişe çıkmadığını söyleyen işletmeciler, ”Global ekonomik kriz İngiltere'yi de vurunca, İngilizler'de kemer sıkar hale geldiler. İşletmelerimizin masrafını dahi çıkaramaz hale geldik. Bu nedenle de masraflarımızı kısmak için klimaları sürekli çalıştırmı yoruz.” dediler.
Didim Belediye başkanı Mümin Kamacı'da ikinci konutların boş olduğuna dikkat çekiyor. Fakat büyük otellerde doluluk oranının yüksek olduğuna da vurgu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.