Bozdoğan pidesi Hürriyet'te

Bozdoğan pidesi Hürriyet'te

Bozdoğan’ın meşhur pidesi Hürriyet’in ardından Star ekranlarında da görücüye çıktı

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
İzmirli başarılı Şovmen Hakan Doğanay’ın Star ekranlarında hazırlayıp sunduğu, ”Hakan İle Geziyorum” programının Aralık ayı durağı Aydın’ın Pidesi ile ünlü Bozdoğan ilçesi oldu. Bozdoğan’da işletmeciliğini Ahmet Aydın’ın yaptığı Mikado Pide Salonunda da çekimler yapan Doğanay, Bozdoğan pidesinin lezzet sırrını Ahmet Usta’dan öğrendi. Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ın da hazır bulunduğu tanıtım çekimlerinde kaşarlı pideden, pastırmalı pideye, camız kaymaklı tahanlı pideden, yuvarlak pideye kadar yaklaşık 10 çeşit pide hazırlandı, izleyicilere tek tek tanıtıldı. Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Egeli olan Hakan Doğanay’ın adeta Ege Bölgesinin tanıtım elçiliğini yaptığına dikkat çekerek, ilçesi ve tüm Egeliler adına teşekkür etti. Mikado Pide Salonu işletmecisi Ahmet Aydın’da, Bozdoğan pidesinin tadına bakmak için başta Aydın ili olmak üzere Denizli, İzmir ve Muğla illerinden müşterilerin geldiğini ve ilçesine pide turlarının düzenlendiğini söyledi. Fırının ısıtımında yakılan odundan, pide hamuruna, Madran Yaylası’nın memba suyundan, etine kadar tüm malzemelerin özenle seçilerek hazırlandığı Bozdoğan pidesi, 4 yıl önce Hürriyet Gazetesi tarafından da taçlandırıldı. Türkiye’nin en iyi 10 pidesi arasına giren Ahmet Usta’nın pideleri, yurt dışında dahi isim yapmış durumda.
AYDIN ZİRAAT ODALARIDA AHMET USTANIN KONUĞU OLDU!
Geçen hafta sonunda Bozdoğan’da bulunan Kemer Barajı’ndaki doluluk oranını yerinde görmek için Bozdoğan’a giden Aydın Ziraat Odaları Başkan ve yöneticileri, baraj dönüşünde bir de pide sürpriziyle karşılaştılar. Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Ali Erkut ve Genel Sekreter Ünal Akyokuş’un ev sahipliğinde gerçekleşen Bozdoğan temaslarının son durağı Ahmet Usta’nın pide salonu oldu. Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Zeki Sarıoğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, Sökeli çiftçilerden Ünsal Aygün, Süleyman Ulaş ve Hüseyin Aykanat kendileri için hazırlanan 5 ayrı çeşit pideden afiyetle yerlerken, Bozdoğan pidesinin farklılığını ilk tadışta fark ettiklerini söylediler. Hamurun ağızda adeta pasta gibi dağıldığını söyleyen konuklar, “Hamur ağızda hemen dağılıyor. Onca pide yememize rağmen hiç hazımsızlık hissetmedik” diyerek Ahmet Usta ve yetiştirdiği ustalarına teşekkür ettiler.
BOZDOĞAN PİDESİ İÇİN ÖZEL CAMIZ BESLENİYOR!
Bozdoğan pidesinin olmazsa olmazlarının biriside pidenin üzerine konulan tereyağıdır. Bu tereyağı ise özel beslenilen camızların sütünden elde ediliyor. Ahmet Usta sadece Bozdoğan pidesi için 2 ayrı köyde 11 tane camız beslendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.