BTK açıklama yaptı

BTK açıklama yaptı

BTK'nın yapacağı açıklama içerisinde büyük bir kolaylığa işaret ediyor. Artık yurtdışından gelen yolcular, Beraberinde yolcuların getirmiş olduğu cep telefonların kayıt harçlarını internet üzerinden kredi kartı ile ödeme imkanı sağlayabilecek.

BTK'nın yapacağı açıklama içerisinde büyük bir kolaylığa işaret ediyor. Artık yurtdışından gelen yolcular, Beraberinde yolcuların getirmiş olduğu cep telefonların kayıt harçlarını internet üzerinden kredi kartı ile ödeme imkanı sağlayabilecek. BTK tarafından gerçekleştrmiş olduğu yazılı açıklamaya göre, Yurtdışından yolcuların getirmiş olduğu cep telefonlarının kayıt altına alınmasında yeni bir döneme başvuruluyor.

Türkiye sınırları içerisinde getirilen cihazın Elektronik Kimlik Bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması sürecinde yatırılna harçlar, Günümüze kadar yalnızca vergi daireleri ile anlaşmalı bankaların hesaplarına yatırılan nakit yada hesaptan ödeme gerçekleştiriyordu. Ortaya çıkarılna yeni sisteme baktğımızda ise IMEI kayıtlarının harçlarını İnternet Vergi Dairesi (https://intvd.gib.gov.tr) üzerinden "Cep Telefonu Harcı Ödeme" seçeneği sayesinde ödeme gerçekleştirilebilecek. 

Yapılan bu uygulamadan önce IMEI Kayıt sürecinin e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmesine rağmen, Yatırılan harç ücretlerinin vergi dairesi ya da bankalara gidilerek yatırılması gerekiyordu. Bu uygulama sayesinde yeni uygulama sürecinde ise internet üzerinden ödeme gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.