Bu da en tatlı balı seçme telaşı

Bu da en tatlı balı seçme telaşı

Bal yarışmasında jüri üyeleri en tatlı balı seçebilmek için yoğun uğraş verdi.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen Bal Hasat Şenliği kapsamında gerçekleştirilen en kaliteli bal yarışmasında jüri üyeleri balı üreten arılar kadar yoruldu. 25 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Çam Balı Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen bal yarışmasında jüri üyeleri en tatlı balı seçebilmek için yoğun uğraş verdi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde toplanan jüri üyeleri yarışmaya katılan balların en kalitelisini belirleyebilmek için yoğun uğraş verdi. Yarışmaya katılan balları, görünüş, tat-aroma, akışkanlık, renk ve yabancı maddelerden uzaklık gibi kriterlere göre puan veren jüri üyeleri birinciyi seçmekte hayli zorlandı. Sonuçların laboratuvar analizleri sonucu açıklanacağı yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin 25 Ekim günü Kuşadası Güzleçamlı’da düzenlenecek bal hasat şenliğinde verileceği belirtildi. Jüri üyeleri adeta güzelin güzelini, tatlının daha tatlısını belirleyebilmek için bol bol bal tadıp bal kavanozu kokladı.
Aydın’ın en önemli geçim kaynaklarından biri olan bal üretiminde kaliteyi teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Aydın Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, bundan sonra bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini belirtti.
ULUSLARARASI KONGREYE KATILIM İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM
25 Ekim tarihinde Aydın’da gerçekleştirilecek olan bal hasat şenliğinin ardından 5-9 Kasım 2014 tarihleri arasında da 19 ülkenin üye olduğu Uluslararası Kongre için hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Zeki Altın, "Kongreye katılmak isteyen üyelerimize gereken kolaylık ve desteği sağlayacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.