Bu da erkek sığınma evi!

Bu da erkek sığınma evi!

Kadına şiddetin tartışıldığı Türkiye’de erkekler için de İzmir ve İstanbul’da 2 sığınma evi bulunuyor. İstanbul’da 2 yıl içinde 15 erkeğin sığındığı evde, öğretim görevlisi de kalıyor, işsiz olan da.

Meclis'te Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Arzu Gür, İstanbul’daki erkek sığınma evinin işleyişini ve konuklarına ilişkin bilgi verdi. Açıklamaya göre İstanbul’da 3 katlı bir villada 4 güvenlikle korunan, 12 kişi kapasiteli bir erkek sığınma evi bulunuyor ve 15 Ocak 2015’e kadar 15 erkeğin sığınma evine kabulü gerçekleştirildi.

EN YAŞLI SIĞINMACI 75 YAŞINDA

Sığınma evinde bulunan kişilerin yaşları da farklılık gösteriyor. Sığınma talebinde bulunanlardan en genci, 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisi. En yaşlısı 75 yaşında ve çocuklarından şiddet gören bir emekli. Sığınma evindeki erkeklerin 8’i evli, 3’ü boşanmış, 3’ü bekâr ve birinin eşi vefat etmiş.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DE VAR İLKOKUL MEZUNU DA

Sığınan erkekler arasında bir öğretim görevlisi de bulunuyor. Eğitim durumları göz önüne alındığında sığınan erkeklerin 10’u ilkokul, 2’si lise, 1’i ilköğretim mezunu, 1’i ilkokul terk ve 1’i de üniversite mezunu. Sığınanların 5’i Genel Sağlık Sigortası’na sahip, 3’ünün herhangi bir sağlık güvencesi yok. İş durumlarına bakıldığında 4’ü tekstil sektörüyle ilgileniyor. Bunların 3’ü işsiz, 2’si emekli, diğerleri çiftçi, öğrenci, engelli aylığı alan bir kişi ve bir öğretim görevlisi.

SIĞINMA NEDENLERİ

-Ölüm tehdidi almaları nedeniyle 4 kişi

-Tedbir kararı nedeniyle 3 kişi

-Hayati tehlike altında olan 2 kişi

-Töre nedeniyle 1 kişi

-Eşinden tehdit alan 1 kişi

-Kız kaçırma nedeniyle hayati tehlikesi olan 1 kişi

-Aile içi şiddet nedeniyle 1 kişi

-Zorla evlilik yaptığı için ölüm tehdidi alan 1 kişi

-Barınma sorunu olan 1 kişi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.