Bu da tasarruflu evlilik

Bu da tasarruflu evlilik

Bu da tasarruflu evlilik

Aydın’da dört çift 4 yılda bir elen 29 Şubat’ta hayatlarını birleştirdi. Evlenen çiftlerden Bahar Seren isimli gelin 4 yılda bir kutlama ile daha tasarruflu bir evlilik yaptıklarını belirtirken damat Paşa Gültay ise sevgi ve muhabbet olduktan sonra kutlamanın ve tarihin önemi olmadığını belirterek “Bizim için her gün evlilik yıl dönümü olacak” dedi.
Aydın Efeler İlçesi Nikah Dairesi’ne dört yılda bir gelen 29 Şubat’ta evlilik için 4 çift müracaat etti. Efeler Belediyesi olarak 2015 yılında 1923 çifte nikah kıydıklarını, 2016 yılının ilk iki ayında ise bu sayının 200 olarak gerçekleştiğini kaydeden Efeler Belediyesi Nikah Memuru Kenan Hıdıroğlu, bugün evlenenlerin evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlayacaklarını ancak kutladıklarında da 4 yılın acısını çıkaracaklarını söyledi.
29 Şubat’ta Aydın Efeler İlçesi’nde evlenen çiftler sade bir törenle dünya evine girerken Bahar Seren- Paşa Gültay Aydoğdu Çifti, sevdikten sonra günün bir anlamı olmadığını belirttiler. Gelin Bahar Seren Aydoğdu, özel ve masrafsız olması için evliliklerinde bu günü tercih ettiklerini belirterek “4 yılda bir geldiği için özel olmasını istedik. Her yıl evlilik yıl dönümü masraf. Bu nedenle bugünü tercih ettik” diye konuştu. Damat Paşa Gültay Aydoğdu ise “Biz birbirimizi sevdikten sonra günün bir önemi yok. Bizim için 4 yılda bir değil her gün evlilik yıldönümü olacak” dedi.
“BAYATLAMADIĞI İÇİN RESMİ NİKAH TAZELEMESİ YAPMIYORUZ”
Zaman zaman kendilerine nikah tazelemek için müracaatların olduğunu da belirten Aydın Efeler Belediyesi Nikah Memuru Kenan Hıdıroğlu yasa gereği bu talepleri yerine getiremediklerini belirtti. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Ramazan ayından sonra yaz boyunca çok yoğun olduklarını belirten Aydın Efeler Belediyesi Nikah Memuru Kenan Hıdıroğlu, “Zaman zaman evliliklerinin 10. 20. Veya 25 yılı gibi dönemlerde anılarını ve nikahlarını tazelemek için bize gelenler oluyor. Biz nikahın bayatladığını düşünmediğimiz için ve yasal olarak böyle bir şey de olmadığı için bu talepleri yerine getirmiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.