BU FOTOĞRAF KONUŞULUYOR!

BU FOTOĞRAF KONUŞULUYOR!

NEDEN AYDIN İCİRİ DEĞİL DE MALATYA'NIN KAYISISI?

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da belediye başkanları ile düzenlediği toplantıda çekilen bir fotoğraf Aydın'da günün konusu oldu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın masasındaki meyve dolu tabak günlerdir konuşuluyor.
Aydın İli inciriyle bilinmesine rağmen, Aydınlı iki siyasetçinin masalarındaki kayısı dolu tabakla objektife poz vermeleri şaşırttı.
Kayısısı ile ünlenen Malatya İli'nin meyvesinin ön plâna çıkarılması, başta Aydınlı incir üreticileri olmak üzere Aydın halkı atarafından garipsendi.
Aydın İli inciri ile bilindiği halde, Tezcan ve Özakcan'ın neden Malatya'nın kayısısını ön plâna çıkardıkları merak konusu oldu.
Aydınlı incir üreticilerinin ise; Tezcan ve Özakcan'a bu görüntü nedeniyle içerledikleri öğrenildi.
Vatandaşlar; "Şehrimiz inciriyle bilinirdi ama Tezcan ve Özakcan sayesinde bundan böyle artık kayısı ile de anılacağız. İncir ve zeytinden sonra üçüncü önemli ürünümüz de Malatya kayısısı olmuştur. Aydınlı iki siyasetçimizin de Aydınlı üreticimizin yanında olmalarını beklerdik. Aydın incirinin reklamını yapmalarını isterdik." şeklinde serzenişte bulundular.
Tezcan ve Özakcan'ın, Aydın incirinin tanıtımı için yıllardır verilen mücadeleye kayıtsız kalmaları incir üreticilerini üzerken, kayısı üreticilerini sevindirdiği Malatya'dan gelen haberler arasında.
Malatya kayısıları ön plâna çıkarılarak çekilen fotoğrafla siyasi bir mesaj verilmek istendiği ve o mesajın da Tezcan ve Özakcan'ın bundan sonraki siyasi tercihlerinin Malatya olabileceği yönünde espriler de yapılıyor.

incirrr.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.