Bu kooperatif bürokrasiyi yok etti

Bu kooperatif bürokrasiyi yok etti

Bu kooperatif bürokrasiyi yok etti

Hükümetin yeni çıkan kararname ile Esnaf ve Sanatkar’a sağladığı 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi uygulamasında Aydın Şoförler Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adeta bürokrasiyi yok ederek kredileri vermeye başladı. Kararnamenin resmi gazetede yayımlanmasının hemen ardından Aydın’da Mehmet Başsoy isimli esnafa 30 bin TL faizsiz kredi verildi. Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç ve yönetim kurulu üyeleri krediyi ilk alan esnaf Mehmet Başsoy’u tebrik etti.
Aydın Şoförler Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 16 Aralık 2015 tarih ve 29564 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren küçük esnafın desteklenmesine yönelik sıfır faizli krediyi ilk veren kooperatiflerden oldu. Kararnamenin yürürlüğe girmesinin hemen ardından kısa sürede tüm hazırlık ve çalışmaları tamamlayarak sıfır faizli kredi dağıtımına başladıklarını belirten Aydın Şoförler Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, adeta bürokrasiyi yok eden koopertif personeline ve Aydın Halk Bankası yetkililerine teşekkür etti.
Başkan Yardımcısı Oktay Mantar, Kooperatif Müdürü Mustafa Dağlı, Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Şehiriçi Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Kooperatif Muhasebecisi Hakan Baklacı ile faizsiz krediden ilk faydalanan tamirci esnafı Mehmet Başsoy’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Başkan Özmeriç, şartları uyan esnafın devletin bu imkanından faydalanmasını tavsiye etti. Hükümetin açıkladığı faizsiz kredinin pek çok küçük esnaf ve sanatkarı rahatlatacağına inandığını belirten Başkan Özmeriç, “Bu kararname açıklanıp Resmi Gazetede yayınlanınca bizim kooperatifimiz olağanüstü bir çalışma ile kısa süre hazırlıklarını tamamlayıp şartları tutan esnafımızı faizsiz krediden hemen faydalandırmaya başladı. Esnaf için önemli olan bu faizsiz kredi verilmesi konusunda çıkarmış olduğu yasadan dolayı hükümete, esnafın bir an önce de bu imkanlardan faydalanmasını sağlayan kooperatif çalışanlarımıza ve Halk Bankası’na teşekkür ediyorum” diyerek sevindirici olan bu desteğin bir yıllık süreçte değil devamlı olmasını istedi.
Başkan Semih Özmeriç, bu uygulama kapsamında kredi başvurusunda bulunanların kredinin kullanım amacını yazılı olarak taahhüt edeceklerini, ayrıca hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB’den de yazı getirmeleri gerektiğini belirterek “Bunun yanında daha önce kredi kullanmış olup, 1 Aralık 2015 tarihi ve sonrasında kredi taksit borcu bulunmamsı gerekiyor. Durumu buna uygun olan esnaf ve sanatkarlarımız 30 bin TL sıfır faizli devlet desteğinden kooperatiflerimiz aracılığı ile faydalanabilir” dedi.
Desteklemeden ilk faydalanan Mehmet Başsoy da yasayı çıkaran hükümete ve bu imkandan en kısa sürede kendisinin faydalanmasını sağlayan Aydın Şoförler Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.