Bu okuldan mezun olanın işi hazır

Bu okuldan mezun olanın işi hazır

Bu okuldan mezun olanın işi hazır

Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da üretim yapan fabrikalarda bilgi ve becerisi olan meslek sahibi kalifiye eleman ihtiyacı artarken, meslek liselerine olan ilgi her geçen gün azalıyor.
Ülkemizin kanayan yarası olan meslek liseleri, öğrencilerin ve velilerin ilgisizliği nedeni ile öğrenci kaydı alamıyor ve sanayide de kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Deneyimli kalifiye elemanların 3 bin liraya varan maaşlar almasına rağmen öğrenciler bilişim teknolojileri bölümlerini tercih ediyor.
Aydın’daki meslek liselerinin metal teknolojileri sınıflarına kayıt yaptıran öğrenci olmayınca bölümler kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. “Geleceğim Benimdir” sosyal sorumluluk projesi ile sanayide mesleki bilgiye sahip personellerin yetiştirilmesi ve istihdamı hedefleniyor.
OKT Süt Tankeri Lansmanı ve Fabrika Üretim Gezisi programı ile Aydın’da bulunan basın temsilcileri, “Geleceğim Benimdir” sosyal sorumluluk projesinin yürütüldüğü Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek projenin sunumunu ve yenilenen sınıfı yerinde inceleme fırsatı buldu. Sahadaki ihtiyaçları ve gerçekleştirilen çalışmaları da gören temsilciler, projeye dair merak ettiklerini ve önerilerini paylaştı. Öğrencilerin yöresel folklor çalışmaları ile renklenen ziyaret, okulun lokma ikramı ile sonlandırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.