Bu okulun öğrencileri gezerek öğreniyor

Bu okulun öğrencileri gezerek öğreniyor

Bu yıl 2 hafta gecikme ile başlayan 2015-2016 Eğitim öğretim sezonu öğretmen ve öğrencileri hızlandırdı.

Geçtiğimiz hafta okulların açılması ile birlikte bir çok okulda eğitim-öğretim hızla başladı. Aydın’da idareci ve siyasetçi yetiştiren okulların başında gelen Sosyal Bilimler Lisesi oryantasyon eğitimine başladı. Özellikle Aydın’a başka yerlerden gelen öğrenciler eğitime Aydın’ın çevresini ve geçmişini araştırarak başladı.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nde geçen hafta gerçekleştirilen açılış töreninin ardından, öğrenciler uyum ve oryantasyon eğitimleri kapsamında şehri incelemeye başladı. İlk olarak okul, pansiyon, özel ve toplu yaşam alanlarında uyulması gereken kuralların yanı sıra hak ve sorumluluklarını öğrenen Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri daha sonra şehrin tanıtımı için düzenlenen programlara katıldılar.
Okul öğrencileri program dahilinde bundan sonra yaşamlarını sürdürecekleri Aydın şehri tanıtıldı. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi olarak geleceğin idarecilerini yetiştirmeye gayret ettiklerini ve okulun tür olarak daha çok idareci yetiştirdiğini belirten Okul Müdürü Selma Ural, “Hayatta başarının temel kurallarından biri de kişinin kendisini ve çevresini tanımasıdır. Yatılı bir okul olmamız dolayısıyla öğrencilerimizin büyük çoğunluğu dışarıdan geliyor. Çocuklarımıza öncelikle Aydın’ı tanıttık. Bunun yanında şehrin asırlar öncesine kadar olan geçmişi hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olabilmesi için Arkeoloji Müzesi’ne de götürdük. Geçen hafta gelip okulda eğitime başlayan öğrencilerimiz sınıf rehber öğretmenleri ve okul rehber öğretmeni ile birlikte sağlık kurumları, eğitim kurumları, gençlik merkezi, Kapalı Spor Salonu, bankalar, ve alışveriş merkezlerini gezdirip tanıttık” dedi.
Öğrencilerin de mutlu olduğu programda Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri hem gezip hem öğrenmenin keyfini yaşadılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.