Bugün basın bayramı

Bugün basın bayramı

Vali Ayyıldız, yayınladığı mesajında 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yayınladığı mesajında 24 Temmuz Basın Bayramı"nı kutladı.
24 Temmuz 1908"in ülkemizde basından sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu belirten Vali Ayyıldız, “Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bugünü “Basın Bayramı” olarak kutluyoruz” dedi.
Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının, önemli ve etkin bir denetim organı olma misyonuyla demokrasinin temel unsurlarından olduğunun da altını çizen Vali Ayyıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Şüphesiz, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması açısından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzde en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.
Basın, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.
Bu vesile ile toplumu aydınlatan, dünyada yaşanan tüm olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için, gece gündüz demeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük caba sarf eden, her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak bu zor ve meşakkatli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını candan kutlar, basın emekçilerine çalışma yaşamlarında başarılar dilerim”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.