BUHARKENT’TE JEOTERMAL KUYUDA PATLAMA

BUHARKENT’TE JEOTERMAL KUYUDA PATLAMA

BUHARKENT ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZDAMAR: “ İNSANLAR ELEKTRİKSİZ YAŞAR ANCAK GIDASIZ ASLA”

Aydın’ın Buharkent ilçesindeki yakınlarındaki Tekke bölgesinde faaliyette bulunan jeotermal kuyuda patlama meydana geldi.
Buharkent’in Tekke bölgesinde faaliyette bulunan jeotermal kuyuda patlama meydana geldi. Özel bir firmaya ait kuyuda meydana gelen patlamanın önlenmesi için firma yetkilileri, çabalarını sürdürmelerine rağmen şu ana kadar kuyuyu kapatmada başarılı olamadı.
Konu ile ilgili olarak Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, “Alaşehir’deki Alkan köyünde meydana gelen patlamaların üzerinden henüz iki yıl geçmişti ki benzeri bir felaket Tekke mahallemizde meydana geldi. Şu anda tarım alanları içinde yer alan bu kuyunun çevresinde nar, mısır, zeytin yonca gibi ürünler yetişmekte. Bu ürünler kuyudan fışkıran, karbondioksit, sülfür, arsenik ve diğer ağır metallerle zehirlenmekte. Bu ürünler insan gıdası hayvan yemi amacı ile yetiştirilmekte ve tüketilmektedir.MTA ve Denizli İl Çevre Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz. Lütfen jeotermal şirketlere destekten vazgeçip halkın hizmetinde olsunlar. Jeotermal sistemden enerji üretmek günümüzün en tatlı kar getiren işlerinden birisi. Jeotermal alanların imtiyazını alan şirketler hiçbir çevre kaygısı duymadan, tarım alanlarına karşı hassasiyet göstermeden, çiftçilerimizin emeğine saygı göstermeden sondaj ve santral inşaatlarını sürdürmektedirler. Fay hatlarının üzerinde bulunan sondaj alanlarını seçerlerken özellikle tarım alanlarının yoğun olduğu alanları tercih etmekteler. Bu da bizim aklımıza, acaba önce tarımı yok ederek bölgeyi ele geçirmeyi mi planlamaktadırlar, sorusunu getirmekte. Enerji üretimine karşı değiliz. Ancak jeotermal imtiyazı sahibi firmalar atmosferimizi, akarsularımızı ve tarım alanlarımızı kirletmesinler. Tarım ürünlerimizi yok etmesinler. Bu Üreticinin de bir sabır sınırı olduğunu, toplumun gücünün paradan daha etkili olduğunu bilsinler. Valilerimizden ‘kamu yararı’ konusunda tercihlerini tarımdan yana koymalarını istirham ediyoruz. İnsanlar elektriksiz hayatlarını sürdürebilir ancak gıdasız asla” dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.