BÜLBÜL: BU GİDİŞATA CHP OLARAK DUR DİYECEK HUKUKU GETİRECEĞİZ!

BÜLBÜL: BU GİDİŞATA CHP OLARAK DUR DİYECEK HUKUKU GETİRECEĞİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ABD'nin insan hakları raporunda Türkiye'yi eleştirmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ABD'nin insan hakları raporunda Türkiye'yi eleştirmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Bülbül, AKP iktidarının Türkiye'nin itibarını zedelediğini belirterek:" Bu gidişata CHP olarak dur diyeceğiz! Özgür, hukuk devleti ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, çoğulcu bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz"dedi.

ABD'nin 2023 İnsan Hakları Raporu yayımlandı. Raporda Türkiye ile ilgili olan bölüme 86 sayfa ayrıldı ve Ankara'ya bir dizi eleştiri yöneltildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Vekil Bülbül, AKP iktidarı sebebiyle Türkiye'de adalet sisteminin bozulduğunu ifade ederek şunları söyledi:" AKP’nin ülkemizi getirdiği durum, uluslararası alanda Türkiye’nin itibarını zedeliyor. Siyasi iktidarın insan hakları bağlamında uluslararası insani yükümlülüklere uymadığı ve vatandaşımızın kötü muameleye maruz bırakıldığına yönelik bulgular ne yazık ki dünya basınında yer buldu. İnsanlık dışı muameleler, keyfi tutuklama ve gözaltılar, gazetecilere yönelik şiddet ve tehdit unsurları, siyasi mahkûmlar, kadına yönelik şiddet, insan hakları örgütlerine yönelik kısıtlamalar, sivil toplum kuruluşları üzerinde kurulan siyasi baskılar, barışçıl gösterilere yapılan insanlık dışı müdahaleler, yargının yürütmeye bağımlı olması gibi birçok hayati konuda insan hakkı ihlallerinin mevcut olduğu belirtildi. Vatandaşa zulmeden, baskıcı, özgürlükleri yok sayan tek adam rejiminin ülkeyi sürüklediği uçurum hepimizin malumu! Bu gidişata CHP olarak dur diyeceğiz! Özgür, hukuk devleti ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, çoğulcu bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.