Bülbül; “Çiftçi artık nefes alamaz durumdadır”

Bülbül; “Çiftçi artık nefes alamaz durumdadır”

CHP Aydın Milletvekili Bülbül, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son veren çiftçileri hatırlatarak Bakan Pakdemirli’ye “Çiftçiler yeterli desteği alamadıkları, ithalata dayalı tarım politikaları ve ekonomik kriz gibi nedenlerle artık nefes alamaz dur

Son olarak Muğla’da bir çiftçi “Borcum çok. Traktörümü de satın borçlarımı ödeyin. Bu onursuzluğa dayanamam” yazan bir not bırakarak yaşamına son verdi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bunun üzerine Bakan Pakdemirli’ye yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi sundu. Önergesinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son veren çiftçileri hatırlatan Bülbül “Çiftçiler yeterli desteği alamadıkları, artan girdi maliyetleri, ithalata dayalı tarım politikaları ve ekonomik kriz gibi nedenlerle artık nefes alamaz durumdadır” dedi. 

 

Çiftçilerin ne ürettikleri malları satabildiklerini ne de borçlarını ödeyebildiklerini belirten Bülbül, Bakan’a şu soruları yönetti: 

  1. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan toplam borcu ne kadardır? Bu borcun ne kadarlık bir kısmı vadesinde ödenememiştir?

  2. Çiftçilerin tarımsal sulamadan ve elektrikten kaynaklanan borçları ne kadardır?

  3. Son beş yılda tarımsal kredi borçlarından dolayı hakkında icra takibi başlatılmış çiftçi sayısı kaçtır? 

  4. Son beş yılda borçlarından dolayı kaç çiftçi hakkında haciz başlatılmıştır?

  5. Son 5 yılda çiftçilere ait kaç traktör ve gayrimenkulun icra yolu ile satışı gerçekleştirilmiştir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.