BÜLENT TEZCAN’LA BİR KAHVALTI SOHBETİ...

 

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, her Cuma günü düzenlediği basın toplantısını geçtiğimiz Cuma günü Meandros Restoran’da kahvaltılı olarak gerçekleştirdi.

Basın toplantısının en önemli özelliği ise, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın milletvekili Bülent Tezcan’ın da bu toplantıya katılıyor olmasıydı.

Toplantının çıtası böylece kendiliğinden yükselince kahvaltıya CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve Akbük Beldesi Belediye Başkanı Erçin Sandalcı da katıldı.

Kahvaltı toplantısının günü Abdi İpekçi’nin ölüm yıldönümüne rastlıyordu. CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın bu önemli olayın altını çizerek toplantıyı açtı.

Toplantıda zaman zaman notlar aldık.

Önemli bulduğumuz satırların altını çizdik. Altı çizili bu satırları sizlerle paylaşmayı bir borç biliyoruz:

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın:

-        Sayın Genel Başkan Yardımcımız, sizi Didim’de aramızda görmüş olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ediyorum.

Mümin Kamacı:

-        Sayın Bülent Tezcan’ı aramızda görmekten mutluyuz. O genel başkan yardımcılığı görevinde de kısa sürede başarılı olmuştur. Bu başarısını ileride de sürdürecektir. Buna inanıyoruz. O başarılı bir ön tekerlektir. Bir arabada ön tekerlek nereye giderse, arka tekerlek de onu takip eder. Biz bu arabanın arka tekerleğiyiz…

Erçin Sandalcı:

- Bülent Tezcan, belde belediyelerini fesheden Büyükşehir Yasası’na karşı önemli bir duruş sergilemiştir. CHP Genel Merkezi söz konusu yasanın belde belediyelerini feshetmesine karşı Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak bireysel başvuru hakkında bir çalışma yaptı. Bu konularda Başkan yardımcımız Bülent Tezcan dik duruş sergilemiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın milletvekili Bülent Tezcan:

• Asıl bir örgüte teşekkür ediyorum. Biz saraydan gelmedik. Örgütün içinden geldik. Başarı örgüte aittir. Bizi bulunduğumuz yere örgüt getirmiştir.

• Abdi İpekçi son derece değerli bir kişiliğe sahip, çok öneli bir aydın gazetecimizdir. Onun yaptıkları iyi tahlil edilmelidir. O sağ/sol ayrımı yapmadan bu ülkeyi parçalamak isteyen odakları işaret etmiş ve büyük tehlikeyi bizlere göstermiştir. Terörün sağı ve solu nasıl kullandığını ve kendi çıkarları doğrultusunda birbiri içinde erittiğini bizlere göstermiştir. Mehmet Ali Ağca’ya bakınız. Sağcı muhafazakâr bir kimlik taşıyan bu terörist yıllarca sosyalist Bulgaristan’da eğitilmiştir… Abdi İpekçi’yi bu acı günde saygı ile anıyorum.

• CHP iktidara geldiğinde belde belediyelerini yeniden açacaktır.

• Belediye başkanı halkın içinde olmalıdır. Onun dertlerinin ilacı ve doktoru olmalıdır. Halk sabahleyin evinin kapısından dışarı çıktığında karşısında belediyesinin başkanını görmelidir. Belediye başkanı Köroğlu gibi olacaktır… Yönettiği kentin kaynaklarını adil olarak tüm halka yayacak, ayrım yapmadan tüm halka eşit mesafede duracak ve hizmet dağıtacaktır.

• Didim ilçesi belediye başkanı Mümin Kamacı’nın yönetiminde Çevre Ödülü almıştır. Didim hızla gelişme potansiyeline sahip önemli bir merkezdir. Turizm yatırımları konusunda Mümin Başkan’ı tebrik ediyorum…

Mümin Kamacı:

- İstanbul’da geçtiğimiz hafta yapılan CHP belediyelerinin toplantısında ortaya konan çok sayıda turizm projesi içinden Didim’in 2 projesi kabul görmüştür. Bu çok önemli bir gelişme ve başarıdır.

 

Toplantıda konuşulanların her birini bu satırlara aktarma konusunda sınırlı imkânlara sahibiz. Konu ile ilgili haber metni eksik kalan bilgileri tamamlayacaktır. Biz bu “köşe”nin sınırları içerisinde sadece altını çizdiğimiz satırları aktarmaya çalıştık. Ve açık söyleyelim, Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan’ın nitelikli açıklamaları ve önümüzdeki seçimlerde üçüncü kez belediye başkanlığına adaylığını koyacak olan Mümin Başkan’ın duruşu, tavrı ve öz-güven dolu söylemlerinden umutlandık.

Ve beslediğimiz bu umudu da sizlerle paylaşmak istedik…

Önceki ve Sonraki Yazılar