Bulgaristan'da öldürülen arkadaşlarını unutmadılar

Bulgaristan'da öldürülen arkadaşlarını unutmadılar

Bulgaristan'da öldürülen arkadaşlarını unutmadılar

Felçli eşiyle beraber Tatil amaçlı Didim’den Bulgaristan’a giden ve 30 Temmuz 2015 tarihinde Bulgaristan’da uğradığı saldırı sonucunda tecavüz edilip öldürüldükten sonra cesedi yakılan İngiliz uyruklu Jan Bennet (67) Didim’deki dostlarınca unutulmadı. Didim’de St Mary’s Anglikan Ecumenikal Hristiyan Birliğinin Rahibi Reverend Mauria Ryan (75) olayı kınadıklarını belirterek 16 Ağustos Pazar günü Didim Cem evinde Jan Bennet’ı anacaklarını söyledi.
10 yıl önce Aydının Didim İlçesine eşi Nick Bennet ile birlikte yerleşen ve Mesut Tatil sitesinde yaşayan Jan Bennet (67) kısa bir süre önce tatil amaçlı felçli eşiyle beraber Bulgaristan’a tatile gitti. 5 yıldır yatalak hasta durumundaki kocası Nick’e de bakan Jan Bennet köpeğiyle birlikte geziye çıktığı Bulgaristan’da bir şahsın saldırısı sonucunda tecavüz edilip öldürüldükten sonra cesedi yakılmış halde bulundu.
Olayın duyulmasının ardından Bulgar Polise yaptığı çalışma sonucunda olayı gerçekleştiren bir şahsı yakalarken 30 Temmuz’da gerçekleşen bu üzücü olay Didim’deki dostlarını da derinden yaraladı. İngilizlerin ibadetlerini yapmak amacıyla Didim’de bir araya geldikleri St Mary’s Anglikan Ecumenikal Hristiyan Birliğinde de yer alan Jan Bennet’ın uğradığı bu vahşi duruma karşı birliğin Papazı gazetecilere yaptığı açıklamada Jan Bennet’ın çok iyi bir insan olduğunu ifade ederek olayı kınadıklarını söyledi.
Didim Cem evinde gazetecilere açıklama yapan St Mary’s Anglikan Ecumenikal Hristiyan Birliği Rahibi Reverend Mauria Ryan’a eşi Lindy Ryan(64) ile arkadaşları Mılson Churchwarden (75) da eşlik etti.
Rahip Ryan “Jan bennet bizim şok iyi arkadaşımızdı. Hasta eşine bakmak için Bulgaristan:’da bulunuyordu. Kendisiyle görüşüyorduk mutluydu. Bizi şok eden bir olay meydana geldi. Kendisi vahşi saldırıya uğradığını öğrendik. Üzüntülüyüz. Jan Bennet’in buradaki Hristiyan birliği topluluğumuzun üyesi olmasının yanında burada iyi ilişkileri olan biriydi. O nedenle onu anmak istediğimi için böyle bir toplantı yapmayı arzu ettik.” diyerek 16 Ağustos’ta saat 11:00’de Didim Cem evinde düzenlenecek anma programıyla Jan Bennet’ı anacaklarını söyledi.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Başkanı Hasan Dikçe ise 3 yıldır bu birliğin Cem evinde ibadet ettiğini belirterek “Bu dostlarımız burada ibadetlerini yapıyordu. Jan’da burada oturan ve ibadetini yapan arkadaşımızdı. Olayı kınıyoruz. 16 Ağustos’ta Jan Bennet’ı anacağız. Burada ilk kez dinlerin ve hoş görünün gelişmesi anlamında Cem evinde anma etkinliği düzenleyeceğiz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.