E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

Bunların arkasında kimler var?

15 yaşındaki O.A 5 Şubat 2006'da Rahip Santoro'yu öldürdü. 17 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan, Danıştay 2. Dairesi'nin üyelerine kurşun yağdırdı. 19 Ocak 2007'de 17 yaşındaki O.S. tarafından Hrant Dink vuruldu, şimdi de Malatya vahşeti. Peki bu çocukların arkasında kimler var?       Yenişafak Gazetesi'ne göre "Bunun adı ulusalcı terör"", biraz sol eğilimli gazetelere bakarsanız, "Aşırı dinciler". Bazı siyasetçilerin ve sivil toplum örgütlerinin söylemlerine bakarsanız, "AB Türkiye'yi bölecek", "Vatan elden gidiyor", "Din elden gidiyor", "Türkiye hristiyanlaştırılıyor", "AB bir hristiyan kulübü" ve benzeri birçok söylem.

 

Her kafadan birçok ses çıkıyor, ağzı olan da konuşuyor. Peki gerçek neden, nerede? Hepsi de daha hayatın baharında olan bu gençlerin arkasında kimler var? Ne yazık ki, yeteri kadar çözülemeyen varsayımlardan başka birşey ortada yok. Polis, olayı aydınlatmak için çalışmıyor mu? Elbette çalışıyor. Koskoca ABD El Kaide lideri Ladin'i bulabildi mi? Bulunan, yakalananlar hep maşa olarak kullanılan üçüncü ve hatta dördüncü elden kişiler. Amaç birinci ele, efendilere ulaşmak. İşte ne yazık ki buna ulaşılamıyor. Asıl işi zorlaştıran da budur.

 

Gerek İslam dini ve gerekse hristiyan dini olsun, bunların ikisi de kutsal kitabı olan dinlerdir. İsa ve Muhammed Allah'ın kitaplarıdır. İsa'yı peygamber, İncil'i Allah'ın kitabı olarak tanımayan müslüman olamaz. Müslümanlığın ilk yıllarında, putperestler İslamiyeti kabul edenlere baskıyı artırınca, peygamberimiz onları hristiyan olan Habeşistan'a ve kralları Necaşi'ye gönderdi. Habeş Kralı Necaşi, onları korudu ve putperestlerin istemlerine karşı çıkarak vermedi. İslam dini toleranslı ve hoşgörülü bir dindir. Hristiyanken müslüman olanları, hristiyanlar öldürüyor mu? Asla, ya bizi? Yine hayır. Biz Türkler, binyıldan bu yana hristiyanlara zulm ettik mi? İmparatorluk döneminde Avrupa'nın yarısı bizde idi. Kime zor kullanıp, kılıçla dininden döndürdük? Bu gibi adi ve nedeni belli olmayan cinayetleri İslam'a ve Türkler'e mal etmek, yanlıştır. Bu türkiye'yi ve Türkler'i karalamaktır.

 

Bunu yapan ve yaptıranlar ise hem islama, hem Türkler'e düşman olan unsurlardır. Bu tür olayların İslamla, milliyetçilikle alakası yoktur. Hele devlet politikası ile hiç alakası yoktur.

 

Bu tür terör niçin yapılıyor?

 

Bunun birçok nedenleri vardır. Ama başlıcaları şunlardır:

 

1- Türkiye gibi kalkınma çabasında olan bir ülkenin kalkınmasına engel olmak, ekonomik açıdan büyüme hızını kesmek. Madden çökertmek.

 

2- Türkiye, AB gibi çok uluslu bir ortaklığın eşiğinden içeri girmek üzeredir. Böyle terörler yaratılarak, Türkiye'nin bu kapıdan içeri girmesine engel olmak. (Bu Türkiye'nin örgüte girmesini istemeyenler tarafından da tezgahlanmış olabilir)

 

3- Türkiye'ye düşman olan ülke, örgüt ve devletlerin tezgahı da olabilir. Başka bir örgüt, Türkiye'yi küçük düşürücü böyle adi oyunlarda oynayabilir.

 

4- Türkiye son yıllarda turizm alanında önemli bir atılım kayıt etti. Ülkemize gelen turistlerin %80'i hristiyan dinine mensup insanlardır. Suni bir hristiyan düşmanlığı yaratıp, bu insanlara, "Sakın Türkiye'ye gitmeyin. Onlar, hristiyanlığa düşmandır. Bak Trabzon'da bir rahibi, İstanbul'da bir gazeteciyi, Malatya'da üç hristiyan kardeşimizi katlettiler. Sakın Türkiye'ye girmeyin, orada can güvenliğiniz yoktur, gibi ayak oyunları sahnelemek isteyenlerde olabilir. Amaç Türkiye'ye gelecek turistlere engel olmak.

 

5- Türkiye'de yaşayan azınlık ve azınlık olmayan bazı grupların Türkiye'yi bölüp parçalamak istemlerinden de olabilir. Bunlar, "İşte bakın biz hristiyanlara, Türkler yaşama hakkı vermiyorlar" gibi.

 

Bunlar ve benzerleri, özellikle aile bağları zayıf, maddi ve manevi gücü olmayan çocuk ve gençleri etrafına toplayan basit bir çete oluşturan kişilere büyük paralar vererek, isteklerini yerine getiriliyorlar. Ne yazık ki, tetikçi durumunda olan bu küçük çetelerin, onları bu cinayetlere azmettiren esas suçlulardan haberleri bile yoktur.

 

Çocuklarını sokağa atan ana, babalar, okula ve yurtlara gönderenler, hiç kendi kendinize sordunuz mu? "Benim çocuğum ne yer, ne içer ve ne ile yaşar?" Bazı aileler var, "Bizim çocuğa şu dernek veya şu kişiler burs veriyor, yardım ediyor" derler. Derler ya ne karşılığında? İşte bunu sormazlar. Bazıları din değiştirir, bazıları tetikçilik yapar, bazıları uyuşturucu satar, bazıları kapkaç yapar, bazıları hırsızlık, bazıları da kadın satarlar. Akrasından mutlaka bir çapanoğlu çıkar. Ey ana, babalar, çocuklarınıza sahip çıkın. Siz sahip çıkmazsanız, başkaları onları alır, insan kasabı yapar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar