Bürokrasinin bu kadarı

Bürokrasinin bu kadarı

YOLA DÜŞENECEK BÜZLER 4 KURUM ARASINDA SORUN OLDU

bürokratları bile çileden çıkarıldı

Gerçek Gazetesi
Aydın İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. Koordinasyon kurulu toplantısında yaşanan sorunların görüşülmesi sırasında ise ülkemizde yaşanan ve herkesin şikayetçi olduğu bürokrasi sonunda bürokratları bile çileden çıkardı.
Aydın-İzmir Karayolu İncirliova girişinde yağmurlu havalarda yaşanan su birikintisi sorununun çözümü için tüm işlemler yapıldı. Ancak büzü döşeyecek bir yetkili kurum ya da kuruluş çıkmayınca sorunun çözümü için yeniden bir toplantı yapılmasına karar verildi. Yaşanan bu trajik olay hem kurul üyelerini hem de toplantıyı izleyenleri adeta çileden çıkardı. Yıllardır sorunun çözülmesini bekleyen ilçe kaymakamı Cafer Sarılı yaşadığı ilginçlik karşısında ne yapacağını şaşırdı.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kuruluşlar, il genelindeki proje ve yatırımları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verip, kaymakam ve belediye başkanlarının sorularını cevapladılar. Toplantının karayolları ile ilgili sorun ve önerilerin görüşüldüğü bölümünde söz alan İncirliova Kaymakamı Cafer Sarılı Aydın-İzmir karayolunun İncirliova girişinde her yağış sonunda biriken sular kazalara neden oluyordu. Bu sorunun çözümü için Sayın Valimizin de direktifleri ile Karayolları, DSİ, Kaymakamlık ve Belediye bir araya gelip iş bölümü yaptık. Şu anda proje hazırlandı. Suyun İkizdere çayına akıtılması için gerekli kazılar yapıldı. Büzler de geldi. Ancak büzü döşeyecek bir kurum olmadığı için sorunu çözemiyoruz diyerek oturum başkanı Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu'ndan yardım istedi.
Çobanoğlu konun DSİ'yi ilgilendirdiğini belirterek DSİ'den büzlerin döşenmesini istedi. Toplantıda hazır bulunan DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap ise sorunun karayollarını ilgilendirdiğini ve DSİ olarak kendi kurumlarının sadece yardımcı olduğunu belirterek büzü başka bir kurumun döşemesi gerektiğini söyledi. Tüm yatırımcı kuruluşların hazır bulunduğu toplantıda büz döşeyecek bir kurum bulunamayınca Vali yardımcısı Çobanoğlu, sorunun çözümü için yeniden toplantı düzenlenmesini istedi.
Yaşanan bürokrasiden kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getiren Çobanoğlu Un var, şeker var, helva yok, diğer bir deyişle her şey hazır aş yok dolayısıyla aç kalıyoruz diyerek bürokrasinin olumsuzluğunu dile getirdi. Yapılan görüşmelere rağmen özellikle kış aylarında trafik kazalarına neden olan yolun onarım işi bir başka bahara kaldı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.