BUSH'TAN PKK SALDIRISINA KINAMA

BUSH'TAN PKK SALDIRISINA KINAMA

BUSH'TAN IRAKLI KÜRTLERE ÇAĞRIDA BULUNARAK, PKK'NIN DURDURULMASINI İSTEDİ

Türkiye-Irak sınırında meydana gelen terör saldırısının ardından ABD Başkanı George Bush, saldırıyı kınayarak, Bağdat hükümetine ve Iraklı Kürtlere, terör örgütü PKK'ya karşı harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
ABD Başkanı George W. Bush, Hakkari'de 12 Türk askerinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirdi. Şehit ailelerine başsağlığı mesajını ileten Bush, "Bu saldırı kabul edilemez ve derhal durdurulmalıdır. Irak hükümeti ve Bölgesel Kürt yetkilileri, Irak topraklarından kaynaklanan saldırılara karşı hızlı şekilde eyleme geçmeli. ABD, Türkiye ve Irak, PKK teröristlerini bozguna uğratmak için birlikte durmaya devam edecek" dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Hakkari'deki terörist saldırı sert dille kınandı ve Iraklı Kürtler PKK'ya karşı harekete geçmeye çağrıldı. Bakanlık sözcüsü Sean McCormack imzasıyla yayımlanan açıklamada, Hakkari'de düzenlenen terör saldırısından ABD'nin derin öfke duyduğu belirtilerek, "PKK'lı teröristler, sadece acı çekmeye yol açacak şekilde arkalarında kanlı bir iz bıraktı. PKK'yı kınıyor ve kurbanların ailelerine ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
Bu teröristlere karşı Türk ve Iraklı müttefiklerimizle çalışmayı sürdüreceğiz. Iraklı ve yerel Kürt yetkililere, Irak topraklarından kaynaklanan PKK eylemlerini durdurmak için hemen adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum