Büyük Balkan buluşması

Büyük Balkan buluşması

Söke Balkan Derneği Başkanı Hüsamettin Yaman’ın da aralarında bulunduğu 17 Balkan Derneği Başkanı Buca’da biraraya geldi

Gerçek Gazetesi
İzmir'deki Balkan Dernekleri Buca Gölet’te buluştu.
İzmir'de tarihlerinde ilk defa bu kadar Balkan derneği biraraya gelerek aynı karede poz verdiler. 17 Balkan Derneği'nin Başkan, Yönetici ve Üyelerinden oluşan 300 temsilci Buca Gölet’te birlikte yemek yediler.
Geceye Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Sarnıç Belediye Başkanı İsmail Acar, eski milletvekili Dr. Muharrem Toprak ve Kemal Vatan, İzmir Ticaret Odası Baskan vekili Akın Kazancoğlu, Balkan Federasyonu Baskanı Vahap Savasan, Genel Sekreter Rifat Sait, Buca Rumeli Derneği Başkanı Ekrem Selimler, İzmir Trakyalılar Dernek Baskanı Bahattin Kılıc, Avrasya Dernek Başkanı Mehmet Serbest, Salihli Kosova Dernegi Baskanı Abdulhadi Hur, Söke Balkan Dernegi Başkanı Hüsamettin Yaman, Makedonya Dernegi Başkanı İlhami Yıldız, Bosna Dernegi Başkanı Süleyman Turan, Kosova Rumeli Derneği Başkanı İbrahim Şengöz, Gültepe Makedonya Dernegi Başkanı Adnan Yetişkin, Makedonya Birleştirme Dernegi Başkanı Şaban Yaprak, Ege Balkan Dernegi Başkanı Hüseyin Kocaman, Bal-Göç Dernegi Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Eğitim Sevenler Dernegi Başkanı Aytaç Uğural, Manisa Bal-Göç Dernegi Başkanı Mustafa Kader, Çiğli Boşnak Dernegi Başkanı Salih Babaoğlu, Gültepe Şöförler Odası Başkanı Mesut Balkan, İzulaş Gn.Md.Yrd. Kenan Gülay, Balkan Federasyonu Yön. Krl. Üyesi Prof. Dr. Koray Başol, Bulgaristan Halk ve özgürlükler İzmir Temsilcisi İsmail Vatansever, Mali Müşavirler Odasından Ercan Kılınçcı, katıldılar.
Gecede Rumelili sanatçılar, Hasan Rodoplu, Mehmet Serbest, İbrahim Şengöz sahne alırken, Rumeli Folklor ekibi de muhteşem bir gösteri sundu. Son bölümde sahne alan Makedonya müzik grubu ile misafirler salonda büyük bir halay alayı oluşturdular. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy bir ara dayanamayıp mikrofonu eline aldı ve Rumeli şarkıları söyledi. Başkanın şarkılarıyla coşan kalabalık başkana eşlik etti.
Gecenin finalinde bütün başkanlar sahneye davet edildi. Balkan derneklerinin başkanları ellerini birleştirerek birlikte havaya kaldırdılar. Bu durum misafirlerden oldukça büyük alkış aldı. Bazı misafirlerin gözyaşına hakim olamadığı bu tablo büyük birlik mesajı olarak tarihe geçti.Gecenin görüntüleri önümüzdeki Salı akşamı saat 20.00 de BİZ TV kanalında yayınlanacak "Balkan Rüzgarı” programında yayınlanacak.
İlki yapılan bu dev buluşmanın ikincisinin önümüzdeki ay tekrarlanması ve bu toplantıya Rumelili bürokrat, işadamı ve yöneticileri de olacağı 600 kişi davet edilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.