ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

BÜYÜK TÜRKİYE

Kim ne derse desin, Türkiye gerçekten büyük bir  devlet. Seçim kazanmak isteyen bir devlet lideri, Türkiye ile kavgaya tutuşsun, o lider mutlak seçimi kazanır. Yunanistan liderleri, seçimi kaybedecekleri zaman, Türk devleti ile deniz ve hava sahalarını seçim malzemesi yaparak, seçimi kazanırlar. Son zamanlarda Yunanistan’dan örnek alarak Kıbrıs Rum kesimi de aynı taktiği uyguluyor.

Bugün Fransa’nın da yaptığı budur. Fransa’da önümüzdeki yıl içinde seçim yapılacaktır. Fransa başkanı Sarkozy’nin, erken olmasına rağmen seçim atmosferine girmiş olduğu görülüyor. Seçim kazanmak için bir sansasyon yaratması lazım ki tekrar seçim kazansın.

Fransa’da yaşayan ve oranın vatandaşı olmuş yarım milyona yakın Türk seçmeni var gözüyle bakılıyor. Başkan Sarkozy, Fransa’da Ermeni seçmeni az olmasına rağmen, soykırım planını ortaya atarak, Fransa’da yaşayan Türklerin ve Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çekmeye başardı. Gerçekleştirilmek istenilen bu senaryo, Yunan senaryosuna çok benziyor.

Oyunun ikinci perdesine gelince, yanılmıyorsam Fransa parlamentosu, beş yüz yetmiş milletvekiline sahiptir. Onca milletvekili varken, Ermeni tasarısını neden kırk kişi oylamaya katıldı? Bunun bir cevabı olmalı. Oylamanın birinci raundunun, aleyhimize işlediğini gördük.  

İkinci raunt, mutlak lehimize dönecektir. Milletvekili çoğunluğu ile Ermeni soykırım tasarısı geçmeyecektir. Bu davranışla Fransa’da yaşayan Türklerin ve Türkiye’nin gönlünü almış olacaklardır. Böylece başkan Sarkozy, azınlıkta bulunan Ermeni oylarının yerine, çoğunlukta bulunan Türklerin oylarını alacaktır.

Üçüncü raunt, her şeye rağmen Fransa, Ermeni soykırım tasarısını birincide olduğu gibi Ermeni lehine geçirirlerse, kurtuluş savaşında malubiyetin intikamını alıyorlar demektir. Bu da Fransa’nın nedenli milliyetçi olduğunu gösterir. Oysa dünya devletleri, tarihlerini Türklerle yazmışlardır. Dünya tarihinden Türk kelimesini sildiğin zaman dünya tarihi olmaz. Ne var ki son zamanlarda Türkiye’deki gelişmeler gösteriyor ki, her türlü etnik kökeni söylemek mubah sayılıyor. Ama Türküm diyenlere de başka gözle bakılıyor.

Oysa şu anda dünya küresi üzerinde bayrak sallayan birçok Türk devletleri vardır. Hatırlatmak için birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. 1. Türkiye Cumhuriyeti. 2. Azerbaycan Cumhuriyeti. 3.Kazakistan Cumhuriyeti. 4. Kırgızistan Cumhuriyeti. 5. Özbekistan Cumhuriyeti. 6. Türkmenistan Cumhuriyeti. 7. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Bu devletler, birer Türk devletidir. Dünya’nın hiçbir ırkına nasip olmamıştır olmayacaktır da.

Önceki ve Sonraki Yazılar