BÜYÜKBAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA İMZALI DESTEK

BÜYÜKBAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA İMZALI DESTEK

ÖNCE HALKTAN, ŞİMDİ DE DUYARLI BELEDİYE BAŞKANLARI VE BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYELERİNDEN TAM DESTEK GELDİ

Gerçek Gazetesi / YILMAZ ÖLMEZ
Aralarında Kuşadası ve Didim’de tatil köyleri ve otellerin bulunduğu 400’ün üzerinde gayrimenkulün Aydın Valiliği başkanlığında kurulan mal paylaşım komisyonu tarafından İçişleri Bakanlığı’na devredilip, Bakanlık aracılığı ile ilgili kurumlara dağıtılması Çerçioğlu’nu çileden çıkarmıştı.
“Aydın’ın malını Ankara’ya gönderenlerin Aydın’da ne işi var? Onlar da Ankara’ya gitsinler” diyen Çerçioğlu 400’ün üzerinde ayrı dava açmıştı. Çerçioğlu’na halktan da destek gelmiş, CHP Gençlik Kolları da imza kampanyası başlatmıştı. Çerçioğlu, ”Aydınlı’nın alın teri ve vergileri ile elde edilen bu kazanımlar niçin Ankara’ya ve riliyor. Bunlar Aydınlı’nın malıdır ve Aydın halkının kullanımına sunulmalı. İl Özel İdare’nin yetkileri bize kaldı, ama gayrimenkuller dağıtılıyor. Komşumuz Denizli’de ise malların yüzde 95’i AK Partili olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Bu ayrımcılık neden yapılıyor? Unutmasınlar ki biz bu malların tamamını geri istiyoruz ve almak için de mücadeleye devam edeceğiz.” demişti.
Valilik başkanlığında oluşturulan Mal Paylaşım Komisyonu’nun bazı Belde Belediyelerin hizmet binalarını İçişleri Bakanlığı’na     devrettiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ”Kuşadası’nda Davutlar ve Güzelçamlı belde belediyelerinin binaları İçişleri Bakanlığı’na devredildi. Bazı belde lerde de 2 katlı olan binaların bir katı Büyükşehir’e, bir katı da İlçe belediyelere bırakıldı. Binaların fiziki şartları iyi olmadığı için biz de yeniden düzenliyoruz. Ama Nazilli’de Büyükşehir Belediyesi’ne bir tane bina dahi verilmedi. Biz ne yapacağız, su tahsilatını, çevre te mizlik vergisini çadır kurup mu toplayacağız?” diyerek tepkisini sürdürmüştü.
BÜYÜKBAŞKANA BİR DESTEKTE 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDEN GELDİ

Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri yayımladıkları ortak deklarasyonda, ”30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Aydın halkına hizmet için seçilmiş olduğumuz Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini Aydınlı hemşehrilerimizin menfaatleri doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz.
6360 Sayılı yasanın uygulamaya geçmesi ile birlikte yapılan mal paylaşımları konusunda Aydın halkımızın öz sermayesi olan taşınmazlar faklı kurum ve kuruluşlara devredilmiştir. Bu durum halkın oyları ile seçilen bizleri derinden üzmektedir. Büyükşehir meclis üyeleri tüm siyasi parti temsilcilerini, Belediye Başkanlarını ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine inanıyoruz.
Aydın ve Aydınlının hakkı olan malları halkımıza geri kazandırmak için yasal tüm haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmek isteriz.
CHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ 
OLARAK TÜM KAMUOYUNA DEKLARE EDERİZ

37 Büyükşehir belediye meclis üyesinin ortak deklarasyonu imzaya altına alınarak kamuoyuna aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.