Büyükşehir Belediyesi Aydınlı üreticiyi rahatlattı

Büyükşehir Belediyesi Aydınlı üreticiyi rahatlattı

BAMYA ÜRETİCİSİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'YLE MUTLU

Büyükşehir Belediyesi 5 ton bamya satın alarak Aydınlı üreticiyi rahatlattı. Satın alınan bamyalar Aydınlı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı

Gerçek Gazetesi

Koçarlı’da bamya üretimi yapan ve son günlerde hızlı fiyat düşüşünden dolayı mağdur olan bamya üreticisinin imdadına yetişen Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiden satın alınan bamyalar Aydınlı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Başkan Çerçioğlu üreticilerden 5 ton bamya satın alındığını ifade edip "Üreticimize destek olmak için yaptığımız alımı ihtiyaç duyulursa önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Üreticimizi hiçbir zaman mağdur etmeyeceğiz. " diye konuştu.

Daha önceki yıllarda portakal, patates, erik, nar ve çilek üreticilerinin tarlada kalan ürünlerini satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de bamya üreticisine destek oldu. Hızlı fiyat düşüşünden dolayı üreticilerin tarlasında kalan bamyalar satın alınarak Aydınlı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı. Bamyalardan alan vatandaşlar uygulamadan memnun kalırken üreticiler de ürünlerinin değerinde satılmasının mutluluğunu yaşıyor.

Üreticiler uygulamadan memnun

Bamyanın günlük olarak toplanması gerektiğinin, toplanmadığı takdirde ürünün çöpe gittiğinin altını çizen üreticiler, onlarca mahallede binlerce vatandaşın bamyadan ekmek kazandığını söyledi. Üreticiler, girdi fiyatlarının son dönemde sürekli yükselmesinin yanı sıra bamya fiyatlarının 20 gün içerisinde yüzde 35 düşmesinin de kendilerini zor durumda bıraktığının altını çizdi. İşçilerinin ücretlerini bile çıkarmakta zorlandıklarını belirten üreticiler, imdatlarına yetişen Başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti.

3-021.jpg5-003.jpg8-002.jpg6-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.