BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

AKKENTLİ: Büyükbaşkanımız Özlem Çerçioğlu’nun Aydınımızın genelinde halkımızın kent yaşamında bir yaşam tarzı oluşturabilmeleri için kent estetiğini kesinlikle ön planda tutulması gerektiğinin vurgusunu her zaman yapmıştır.

Gerçek Gazetesi / DURMUŞ TUNA
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Söke’de çalışmalarına başladı. Öncelikle yıllardır sorun haline dönüşen ve hiçbir şekilde bakımı yapılmayan Söke –Milas yolu orta refüjünde çalışmalara hız verildi.
SÖKE MERKEZ OLACAK
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın bir merkezi de Söke’nin Güllübahçe mahallesinde oluşturuldu. Söke dışında Didim ve Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir’in sorumluluk alanlarında bulunan yollar ve parkların bakım ve peyzaj çalışmaları Güllübahçe mahallesinde bulunan merkezden yürütülecek. Her türlü makina ekip ve ekipmanları hazırlanarak sorumluluk bölgesinde yapılacak işlere gün geçtikçe hız verilecek.
ATATÜRK PARKI GÜZELLEŞİYOR
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Söke Milas Kara yolu orta refüj çalışmasına devam ederken bir başka ekip Söke merkezde bulunan Atatürk Parkı’nın peyzaj ve bakım çalışmalarına hız verdi.
SÖKE HALKI ÇERÇİOĞLU’NDAN MEMNUN
Büyükbaşkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden vatadaşlar; “Başkanımızdan Allah razı  olsun. Yaptığı hizmetler için ona teşekkür edi yoruz. Yıllardır sorun halinde bekleyen ve bakımı yapılmayan bu bölge özlem başkanımızın el atmasıyla canlandı. Söke’nin en önemli geçiş noktasında yıllardır bekleyen hizmet sonunda geldi. Büyükbaşkan’a teşekkür ediyoruz” dediler  
Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli; “Sökemiz tarihi bir çok dokuyu üzerinde barındıran ilçedir. Yılın bütün bölümlerinde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Ayrıca önemli turizm ve kültürel mirasımızın yoğun olduğu bölgelerin geçiş güzergahında bulunmaktadır. Bu maksatla da  mimariyle uyumlu bitkisel örtü peyzaj bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Doğal çevre içinde yaşamak isteyen kentli insanlarımızın bu yüzyılda en çok üzerinde durduğu konudur peyzaj. Kendi coğrafyasına ait bitki örtüsünün korunması ve geliştirilmesi hatta ona yeni estetik kazanımlar sağlanması peyzajda eskimeyen yaklaşımdır.
Bir kente bakan gözün alacağı zevk, mutluluk duygusu, mimari, peyzaj ile birlikte, bir çok detayı da içinde barındırır. Büyükbaşkan Özlem Çerçioğlu’nun  Aydınımızın genelinde halkımızın kent yaşamında bir yaşam tarzı oluşturabilmeleri için kent estetiğini kesinlikle ön planda tutulması gerektiğinin vurgusunu her zaman yapmıştır. Bunun için  Aydın Büyükşehir Belediyesi ‘Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’ adı altında bir birimimiz var ve Aydınımıza Buharkent’ten Didim’e kadar estetik katmaya başladılar.”
dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.