BÜYÜKŞEHİRDEN AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMİ

BÜYÜKŞEHİRDEN AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sistemi yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyledi

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını rahatlatabilmek için Aydın merkezde trafiğin en yoğun olduğu yerlerden olan Yeni Dörtyol Kavşağı'nda "akıllı sinyalizasyon" uygulamasını başlattı. Etütleri bitirilen çalışmayla, bölgedeki trafik ışıklarının süresi ve rengi otomatik olarak ayarlanmaya başlandı.

Mevcut standart sinyalizasyon sisteminin yerine getirilen sistemle trafik akışı bilgisayar ve kameralarla kontrol edilirken, kavşak içerisinde yaşanan yoğunluğa göre ışıkların süresi istenirse otomatik, istenirse anlık olarak kontrol edilebiliyor.

Kavşak içerisine monte edilen yeni kavşak kontrol cihazı ve 2 adet sensör görevi gören balıkgözü kamerayla uygulanan teknolojiyle, kavşaktaki trafik 24 saat izleniyor.  Sistemle araç sayım ve nesne takibi, sınıflandırma, yaya talep yönetimi, kuyruklanma, kavşak içerisindeki hareketli nesnelerin hareket modeli, kavşak içi tıkanıklık tespiti, trafik akış yönü raporu, trafik geliş yönü raporu, ters yönde hareket, trafik akım hızları, trafik ihlal tespiti ve araçların kavşakta geçirdikleri zaman takip edilebiliyor.

Sistemin en önemli özelliklerinden birisi ise trafik sensörleri sayesinde en uygun trafik sürelerinin belirlenmesi. Sistemde algoritmalar sayesinde kavşağa hangi işleyiş yönünde olursa olsun anında müdahale edilebiliyor ve saniyelik olarak hangi lambanın ne renk yanacağı belirlenebiliyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sistemi yaygınlaştırmayı düşündüklerini belirtirken "Vatandaşlarımızın trafikte can mal güvenliğini sağlamanın yanı sıra, trafikte geçirdikleri zamanı da azaltmak istiyoruz. Yeni sistemimizle bunu sağlayacağız" diye konuştu.

resi̇m4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.