Büyükşehirden hafriyat kamyonlarına hız denetlemesi

Büyükşehirden hafriyat kamyonlarına hız denetlemesi

Aydın genelinde vatandaşların trafikte güvenle yolculuk yapabilmelerini sağlayabilmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Yeni çalışmayla Aydın genelinde hafriyat taşıyan kamyonlar online olarak denetlemeye alındı. Böylelikle hız sınırını aşan kamyonlar yetkili mercilere bildirilerek haklarında yasal işlem yapılması sağlanıyor.

 

Kamyonların nerede oldukları ve güzergâhları bir yıldır online olarak GPS üzerinden izleniyordu. Böylelikle belirlenen yerler dışında hafriyat boşaltan sürücüler hakkında yasal işlem yapılıyordu. Yeni geçilen uygulamayla birlikte artık hafriyat kamyonlarının hızları da GPS üzerinden takip edilmeye başlandı. Hız sınırlarına riayet etmeyen sürücüler ise polise ve jandarmaya bildirilerek haklarında yasal işlem yapılması sağlanıyor.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, GPS’le takip edilerek kamyonların sadece belirlenen yerlere hafriyat boşaltmalarının sağlandığını, böylelikle çevre kirliliğinin önüne geçildiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.