BÜYÜKŞEHİR'E OPERASYON CHP'NİN GÜNDEMİNDE

BÜYÜKŞEHİR'E OPERASYON CHP'NİN GÜNDEMİNDE

Darbeci zihniyetin; bazı gazetecilerin de desteğiyle kapalı kapılar arkasında plânladığı ve yaşama geçirmeye çalıştığı girişim CHP Genel Merkezi'nin takibinde.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Valiliği'nin yönlendirmeleri neticesinde, İçişleri Bakanlığı'nca Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon düzenleneceği iddiası Ankara'da da ses buldu. Gizliden gizliye yürütüldüğü iddia edilen operasyonla ilgili olarak bilgiler basın mensupları tarafından dillendirilince özellikle CHP Aydın İl Örgütünün tepkisini çekmişti. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ile Fatih Atay'ın konu hakkındaki açıklamaları sonrası CHP Genel Merkezi'nin de konuyu araştırdığı öğrenildi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN BİR KULAĞI AYDIN'DA…

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoğun geçen Hükümet kurma çalışmalarına rağmen bir kulağının Aydın'da olduğu edinilen bilgiler arasında. Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı özel olarak görevlendirdiği ise siyasi kulislerde konuşuluyor. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon iddiası üzerine, CHP Genel Merkezi'nce önümüzdeki günlerde Aydın'a üst düzeyde çıkartma yapılması bekleniyor.

AYDIN VALİLİĞİ SUÇLAMALARA RAĞMEN SESSİZ…

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun başarılı çalışmalarını engellemek için her yolun denendiği şu günlerde iddiaların kaynağı olarak gösterilen Aydın Valiliği yetkilileri suskunluklarını sürdürüyorlar. Özellikle de 1. dereceden hedef adam konumundaki Valilik Danışmanı Bekir Aygül'ün sessiz kalmasına anlam verilemiyor. İddiayı başta yakın dostu Metin Can olmak üzere diğer gazetecilerle paylaşmakla itham edilen Bekir Aygül'ün hakkındaki tüm suçlamalara rağmen ağzını bıçak açmıyor. 

İddianın diğer muhatabı ise; Aydın Valisi Erol Ayyıldız olarak gösteriliyor. Zayıf bir ihtimal olmakla birlikte, Vali Ayyıldız'ın çok samimi arkadaşı olduğunu belirten Metin Can sohbet anında bu bilgiyi edindi. İddialar arasında, Valilik'te önemli bir ağırlığı olan Metin Can ile bu bilginin fikir alış verişi nedeniyle paylaşıldığı da var.

HALKIN GÜCÜ OPERASYON YANLILARINI KORKUTUYOR

Aydın halkı iki dönemdir belediye seçimlerini kazanan ve milletvekili sayısını 4'e çıkararak, CHP'nin 1. parti durumuna gelmesinde önemli payı olan Başkan Özlem Çerçoğlu'na mobbing uygulandığına inanıyor. Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı olarak gösterilen ve defalarca da anketlerden 1. çıkan Başkan Özlem Çerçioğlu'nun en büyük güvencesi ise Aydın halkı olarak gösteriliyor. Aydın halkı ve CHP Aydın İl Örgütü tabanı Topuklu Efe lakaplı Başkan Çerçioğlu'na yönelik her hangi bir operasyon halinde Türkiye'yi ayağa kaldırmaya hazır. Seçimle ve oylarını arttırarak iş başına gelen Başkan Özlem Çerçioğlu'nun halkçı yaklaşımları sonucunda oluşan halk desteği en büyük güvencesi. Aydın halkı iddia edilen girişimin adının operasyon değil, darbe olabileceğini söylüyorlar. Olası bir operasyon karşısında halkın tepkisinin çok büyük olacağını bilen darbe yanlılarının önündeki en büyük engel de halk tepkisi olarak duruyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.