‘Çadırın Işığı’ büyük ilgi görüyor

‘Çadırın Işığı’ büyük ilgi görüyor

‘Çadırın Işığı’ büyük ilgi görüyor


█Gerçek Gazetesi
Aydınlı Yazar Bekir Aygül"ün yazdığı ve Yörük kültürünü anlatan “Çadırın Işığı” adlı roman, akademik çevreden ve halktan büyük ilgi görüyor.
Aydınlı yazar Bekir Aygül"ün Yörüklerin yaşam biçimini konu alan “Çadırın Işığı, Orta Asya"dan Anadolu"ya Esen Yörük Rüzgarı” adlı romanı Aydın Yenipazar Karaçakal Yörükleri şöleninde ve İzmir Yörük şöleninde açılan stantda büyük ilgi gördü.
Aydınlı yazar Bekir Aygül"ün uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkardığı eseri olan “Çadırın Işığı” romanında Yörük yaşantısının hemen hemen tüm ortak özellikleri işleniyor. Yazılı belgelerin yanı sıra Yörüklüğü bizzat yaşamış nine ve dedelerin atalarından aktararak getirdikleri bilgilerden yararlanılan kitapta, Yörüklerin yaşantısı ve kültürü ince detaylarına kadar anlatılıyor. Yayınlandığı ilk günden itibaren başta Yörükler olmak üzere toplumun hemen her kemsinin dikkatini çeken “Çadırın Işığı” kitabı, Türkiye çapında önemli bir boşluğu doldurarak geniş kitlelerden okuyucusuyla buluşmaya başladı.
Kitabın ilk sayılarını Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Aydın Valisi Kerem Al"a takdim eden yazar Bekir Aygül, kitabını daha sonra Yenipazar 8. Karaçakal Yörük Şenliği ve ardından İzmir 3. Yörük Dernekleri Şöleni"nde Yörüklerle buluştu.
Karaçakal Yörük Şenliği"nde kitabını tanıtan Bekir Aygül"ün standını TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP İl Başkanı Fevzi Köse başta olmak üzere binlerce kişi ziyaret etti. Aygül, okuyucuları için büyük ilgi gören kitabını imzaladı.
Özellikle akademik çevrelerden olumlu tepkiler alan yazar Bekir Aygül"ün “Çadırın Işığı” romanı, bu güne kadar Yörükler hakkında yazılan en detaylı eser olarak nitelendirilirken, bu konudaki boşluğu da doldurdu. Okurlarına kitaplarını imzalayan Yazar Bekir Aygül"e yazdığı eserden dolayı tebrik ve teşekkür edenler arasında; akademik çevreler, yazarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın yayın kuruluşu temsilcileri ve her kesimden insanlar bulunuyor.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.