Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Aydınlılarla buluştu

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Aydınlılarla buluştu

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Aydınlılarla buluştu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’ni ziyarete açtı. 1500 eserin yer aldığı Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda 5 gün ziyaretçilere açık olacak.

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Sergisinin açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışında konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Ulusu, tarih boyunca kurduğu büyük devletlerle onurlu bir yaşam sürmüş ve dili, tarihi ve özgün değerleriyle büyük bir kültür birikimi oluşturarak dünyada saygın yer edinmiştir. Atatürk’ün önderliğinde tarihin akışını da değiştiren bir çok zafere imza atan Türk Ulusu, karşılaştığı tüm güçlükleri birlik ve beraberlik içinde aşmıştır. Bağımsızlığı söz konusu olduğunda Ulusumuz, tüm bireyleriyle tek yürek olarak her türlü güçlüğe karşı koymuştur” dedi.

Başkan Çerçioğlu, “Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Şehitlerimize olan borcumuzu ödemenin tek yolu, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatarak, ülkemize, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere kararlılıkla karşı koymaktır. Ödenen bedeller anımsandığında, üzüntü ve gururun bir arada yaşandığı şehitler gününde, Yüce önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, ülkesi ve ulusu için canını veren şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde il, ilçe, belde, özel kurum ve kuruluşlarda gezici müzeyi vatandaşlarla buluşturduklarını ifade eden Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslan, 170 üzerinde sergi açtıklarını ve milyonlarca insanın ziyaret ettiğini söyledi. Sergide 102 yılını tamamlamış yüzde yüz orijinal eserlerin olduğunu ifade eden Yörükaslan, bütün malzemelerin Çanakkale savaşından kaldığını söyledi.
Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri ve davetliler tarafından gezilen sergi büyük beğeni toplandı. Serginin ardından Başkan Çerçioğlu, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi anı defterine duygu ve düşüncelerini yazıp imzaladı.

21 Martta kadar ziyaretçilere açık olacak olan sergi, daha sonra bütün ilçelerde de sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.