“Çanakkale’den mektup var”

“Çanakkale’den mektup var”

“Çanakkale’den mektup var”

█ Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Söke'de oyunculuk eğitimi vermek üzere Murat Bozkurt ve Vedat Yeşiltepe tarafından kurulan Biz Sanat Tiyatrosu (BİST), yetiştirdiği oyuncu kadrosu ile 'Çanakkale'den Mektup Var' adlı bir perde 110 dakikalık trajedi türü tiyatro oyununu sahneledi. Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununun yönetmenliğini Murat Bozkurt ve Vedat Yeşiltepe yaparlarken, oyunculuk eğitiminden sonra sahnelenen tiyatro oyununda rol alan oyuncular da görevlerini başarıyla yerine getirdiler.
Oyunda; Çanakkale savaşlarında yaşanan olaylar konu edilerek mektuplarla, birlik ve beraberliğin, ülke bütünlüğünün önemi vurgulanarak, tüm dünya uluslarına sesleniş ve haykırışlarıyla savaşların acımasızlığını, yüz yıllar sonra da yaraları ilk günkü gibi sızlattığı mesajı veriliyor. Haçlı zihniyetine karşı tek yürek olmuş bir milletin, yurdunu savunmak için savaşın içinde olduğu gibi cephe gerisinde de aynı acıyı yaşayan ailelerin haykırışları canlandırılıyor. Işık kumanda: Gizem Nur Çelik ve Ferhat Köfte, Müzik: Kader Ünal imzalı olan tiyatro oyununda, Vedat Yeşiltepe, Bülent Karael, Hülya İnanlı, Mert Ağadük, Ayşe Gül, Gökmen Bahadır, Mesut Günercan, Turan Tosun, Ebru Gül, Berkcan Mutlu, Ruken Kandemir, Sena Yurtyapan, Okan Er, Berke Kara, Bahtiyar Çekici, Ekim Altuğ, Mustafa Güler, İnci Şeyma Selçuk, Süleyman Çekici, Yağmur Kızılay, Sinan Ertan ve Kaan Çekici rol aldılar.
'Çanakkale'den Mektup Var' adlı tiyatro oyunu önümüzdeki Cumartesi günü Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda saat 17.30 da ikinci kez sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.