ÇERÇİOĞLU: AĞAÇLARIN SİYASETİ OLMAZ

ÇERÇİOĞLU: AĞAÇLARIN SİYASETİ OLMAZ

Başkan Çerçioğlu, “Bugün incir ağaçlarımızı kurtardık. CHP’li meclis üyelerimiz ile birlikte bugüne kadar aldığımız en önemli kararlardan birisidir. Ağaçların siyaseti olmaz. Biz Aydınlıyız” dedi.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Gerçek Gazetesi'ne yaptığı açıklamada; “Bugün incir ağaçlarımızı kurtardık. CHP’li meclis üyelerimiz ile birlikte bugüne kadar aldığımız en önemli kararlardan birisidir. Ağaçların siyaseti olmaz. Biz Aydınlıyız” dedi. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı şubat ayı ikinci oturumunda AKP ve MHP meclis üyelerinin “ağaçları keselim, sanayi kuruluşu yapalım” demesine karşın Başkan Çerçioğlu, ağaçları kesilmekten kurtardı.

“AĞAÇLARIN SİYASETİ OLMAZ”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, “Bugün maalesef mecliste üzücü bir konu yaşandı. 1. sınıf tarım arazisi üzerine sanayi tesisi kurmak istiyorlar. Aydın’da yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilere her türlü desteğe hazırız. Bu zamana kadar da desteği gösterdik. Ama 1. sınıf tarım arazilerinde, incir, zeytin hangi ağaç olursa olsun, bunları kesip fabrika kurulmasına izin vermem.! 750 tane incir ağacının kesilmesi ve oraya fabrika kurulması kadar anlamsız bir şey olamaz. İstenen yerin hemen 4 kilometre ilerisinde Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi var. Fabrikayı isteyen gidip oraya kursun!. Ne istiyorsunuz 750 tane ağaçtan.! MHP ve AKP’li arkadaşlarımız maalesef  'buradaki ağaçları keselim sanayi tesis kuralım' dediler. Olmayacak bir şey bu. Buna asla izin vermem. Bugün incir ağaçlarımızı kurtardık. Bu bugüne kadar aldığımız en önemli kararlardan biridir.  Ağaçların siyaseti olmaz. Aydın denince akla incir gelir.  Kim gelip '750 tane incir ağacını kesip, sanayi kuruluşu kuracağız' derse, hangi partiden olursa olsun oyum "hayır" olacaktır.  Biz Aydınlıyız. Bu yüzden ağaçları kurtaran tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.