Çerçioğlu: "Gıda sorunu kapıda"

Çerçioğlu: "Gıda sorunu kapıda"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, harekete geçilmezse haziran ayından itibaren gıda sorunu yaşanabileceğini belirtti.

"Acil tedbir alınması gerekli"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, önemli uyarılarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin kendini dışarıya kapattığını, ithalatın durduğunu belirten Çerçioğlu, "Haziran ayından itibaren gıda sorunu yaşayabiliriz. Acil tedbir alınması gerekli" dedi. 

"MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ DESTEKLENMELİ"

Gıda güvenliğinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Çerçioğlu, işsiz kalan gençlerin gerekli izolasyon ve sağlık önlemlerinin alınarak tarımsal üretime yönlendirilmesinin yanı sıra çiftçiye tohum, ilaç, gübre ve mazot desteğinin verilmesi gerektiğini de vurguladı. Türkiye'de toprakların ekim mevsiminin geldiğine dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ege’de, Akdeniz’de, Çukurova’da, Karadeniz’de tarlalarda çalışan milyonlarca mevsimlik işçi var. Bunlara destek olmalıyız. 20’li yaşlarında esnafların yanında çalışan binlerce gencimiz işsiz kaldı. Bu gençlerimizi gerekli izolasyon ve sağlık önlemlerini alarak tarımsal üretim alanında değerlendirmeliyiz. Bu verimli topraklar bu mevsimde boş kalmamalı, ekilmeli. Geçen yıl haziran ayında aldığımız domatesin kilosu 3-4 liraydı. Eğer bu topraklarda ekim olmazsa bu rakamlar büyük oranda artacak" dedi. 

“ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Aydın'da krizden korunmak için kooperatifleşmek isteyen çiftçilere her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Çerçioğlu, isteyen üreticilere de tohum ve fide desteğinde bulunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Çerçioğlu "Biz, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, kooperatifleşmek isteyen bütün çiftçilerimize tam destek veriyoruz. Şimdiye kadar 3 milyon Ata Tohumlarından elde ettiğimiz fidelerden dağıttık. İmkânlarımız dahilinde üreticilere de şimdiye kadar yaptığımız gibi tohum ve fide desteğinde bulunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.