Çerçioğlu, “Hiç kimse yatağa aç girmeyecek”

Çerçioğlu, “Hiç kimse yatağa aç girmeyecek”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılması amacıyla aş evi kuruldu. Büyükşehir, 17 aracıyla ihtiyaç sahiplerinin sofrasına sıcak yemek ulaştırıp kimsenin yatağa aç girmesine müsaade etmiyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, aş evinin yaptığı çalışmaların yer aldığı videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Büyük bir aile olduklarını ifade eden Başkan Çerçiğolu, “10 sene önce ‘Aydın’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek’ diyerek çıktığımız yolda, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sağlıklı ve günlük taze yemekleri ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 


ÜÇ ÖĞÜN YEMEK YAPILIYOR
Aydın Büyükşehir Belediyesi aş evinde aşçı başı Örsan Aksu, günlük üç öğün yemek yaptıklarını söyledi.


Yemek malzemelerinin hazırlığına bir gün önceden başladığını ifade eden Aksu, akşam pişirip sabah vatandaşlara sıcak bir şekilde dağıtıma başladıklarını aktardı.


İdari personellerden Eda Akay, 10 yıldır vatandaşlara sıcak yemek dağıtma hizmeti vermeyi sürdürdüklerini kaydetti. 15 bin kişi kapasiteli yemekhanede sağlıklı ve hijyenik bir şekilde hazırlanan yemeklerin gıda mühendislerinin kontrolünden tek tek geçtiğini belirten Akay, “Yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Başkanımız Özlem Çerçioğlu var olduğu sürece Aydın’da hiç kimse aç yatağa girmeyecek. Daha önce belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere 17 aracımızla bütün noktalara gidip sıcak yemek ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.