ÇERÇİOĞLU İNCİRİLİOVA HALKININ YANINDA

ÇERÇİOĞLU İNCİRİLİOVA HALKININ YANINDA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, eski dönem borçları nedeniyle haciz şoku yaşayan İncirliova Belediyesi’ni ziyaret etti. Aytekin Kaya’yı sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı ziyaret etti. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, ilçe başkanları ve partililerin de hazır bulunduğu ziyarette, Çerçioğlu ilk olarak belediyeye gelen icra ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

“BİZLER MAKAM VE MEVKİ İÇİN BURADA DEĞİLİZ”

Başkan Çerçioğlu, ”Şimdi Başkanım 11 ayda 12 milyon lira gibi bir para ödenmiş. Borç Ödenmiş. Dile kolay. İncirliova Belediyesinin bütçesi belli. Yani borcunu düzenli olarak ödeyen bir belediye. Normalde gelip sizi tebrik etmeleri gerekiyor. Siz borcunuzu zamanında ve düzenli ödüyorsunuz. Biz size daha nasıl yardımcı olabiliriz. Denmesi gerekiyor. Örnek gösterilmesi gerekiyor iken böyle bir şeyle karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Hiç olmasını istemediğimiz bir nokta. Hani bu masa bu sandalye gitse ne olur. Bizler makam, mevki için burada değiliz. Getiririz plastik masa, sandalyeyi yine de hizmet ederiz. Bizler büyükşehir belediyesi olarak başkanın yanındayız.” dedi.

“ONLAR GAZETECİ DEĞİL, TETİKÇİ”

Başkan Kaya’ya destek ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Çerçioğlu,  yandaş basın mensupları hakkında da değerlendirmede bulundu. Başkan Çerçioğlu, ”Tabi Aydın’da sizler çok önemli başarılara imza attınız iki il başkanı olarak büyükşehrin alınması… En büyük ilçelerin hep beraber çalışmayla alınması tabii ki büyük huzursuzluk yarattı. Zaman zaman kendileri ön plana çıkmasa da maşaları ile taşeronları ile bunu gösteriyorlar. Sözüm meclisten dışarı. Değerli Basın Mensupları. O maşalar basın mensubu değil çünkü. Onlar tetikçi. Kendileri gözükmediklerini zannediyorlar ama. Hiç kimse bizim aklımızla dalga geçmesin. Kendileri perdenin arkasında. Biz bu tiyatroyu daha önce kaç kere izledik. Sadece tiyatrolarında oyuncuları değişiyor. Aslında izliyorum onları. Çokta yadırgıyorum olayları. Ya kardeşim vatandaş seni seçmemiş. Seni istememiş. Gelirsin bir daha bak dört yıl sonra seçim var. Gel bir daha çık karşımıza. Halk kararını verir. Aydın halkı akıllıdır. Aydın halkı zekidir. Aydın halkı doğruyu yanlışı ayırt edebiliyor. Sizin bu küçük ayak oyunlarınızı artık yemiyorlar. Bıktılar. Milletin karnı aç. Bak çiftçinin haline. Gidin pazara bakın. Biber domates patates kaç para olmuş. İnsanlar kurbandan kurbana et yüzü görüyor. Fakir fukaranın garip gurabanın ne çektiğinden sizin haberiniz var mı?. Siz 5 yıldızlı otellerde yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. Oralarda oturuyorsunuz. Adına pusu mu dersiniz? Kumpas mı dersiniz bunun? Ne derseniz deyin siz böyle yaptıkça bizler daha da güçleniyoruz. Halk daha fazla bizim yanımızda oluyor.” şeklinde konuştu.

“GEREKİRSE ÇADIR KURAR YİNE HİZMET EDERİZ”

Konuşma sırasında tekrar Başkan Aytekin Kaya’ya seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ”Başkanım hiç üzülmediğini biliyorum. Sıkılmadığını da biliyorum. Başının dik olduğunu da biliyorum. 12 milyon lira aslanlar gibi tüm ekibinle hem hizmet verdin hem borç ödedin. Büyükşehir emrindedir Başkanım. Altyapı mı? Üst yapı mı? Bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Zaten yapıyoruz. Zaten biz buraya hizmet için geldik. Şu koltukta otursak ne olur, oturmasak ne olur. Allah aşkına başkan al bu koltuğu çıkar dışarı al sende plastik sandalye oturuver sende. Sıkmayın canınızı. İncirliova için ne gerekiyorsa yaparız.  Onlar böyle yapınca. Ben zaten 18 saat çalışıyorum. Beni daha çok teşvik ediyorlar 24 saat çalışmaya… Rahat rahat huzurlu huzurlu çalışırken adamlara huzur batıyor. Böyle olunca ben çıkıp ta insanlara kızmam. Sinirlenmem ne yaparım daha çok çalışırım. Ekibimizle daha çok çalışırız. Sağ olsun il başkanlarımızda her zaman destek veriyorlar. Havuz mu yapıyoruz havuzu… Kreş mi yapıyoruz kreşi… Büyükşehre gelin havuzun yanına kafeteryasını da yapıyoruz. Gelin ekibinizle hemen başlayalım. Bu çalışma İncirliova halkına hayırlı uğurlu olsun.  Onlar buraya İncirliova’ya dokundukları sürece biz her 24 saatte geleceğiz yeni bir proje açıklayacağız. Haftaya Büyükşehrin yapmış olduğu yeni binanın açılışını da yapalım. Bu masayı da isteyen icracılara verin. Belediyeyi yeni binaya taşıyalım. “ dedi.  

“O ARAZİYE 4 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI”

Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İncirliova’da yapılması planlanan hâl ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a da cevap veren Başkan Çerçioğlu; “Çok değerli bir milletvekilimiz yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş kendileri. Acarların yeni bir hal ihtiyacı var. Biz yer konusunun çalışmasını yaptık. Tahsisini istedik. Bize ilk önce şunu söyleyeyim bize tahsis asla yapılmadı. Bu arkadaş diyor ki tahsisini biz yaptık. Bu şahıs ya yalan söylüyor ya da bilgisiz. İkisinden birisi. Ya yalan söylüyor ya da hiçbir bilgisi yok. Gel bize sor. Bize sormaya imtina ediyorsan ilgili daireye sor. İlgili müdürlüğe sor. Onu da sormayacaksan git Milli eğitime sor. Nasıl olmuş bir bak. Şimdi değerli basın mensupları. Bizlerde yaptık milletvekilliği. Biz konuşmadan önce bir konu hakkında araştırırdık. Mahçup olmaz istemezdik. Vatandaşa doğru bilgi aktarmak isteriz. Ha biz siyaset yapıyoruz. Siyaset içinde yalanda söyleriz biz diyorlarsa ben onu bilmem. Ama bizim felsefemizde vatandaşa siyaset için yalan söylemek yoktur. Biz yalan söylemeyiz. Bu ya yalan söylüyor. Ya da bilgisi yok. Çıkacak ikisinden birini tercih edip açıklayacak. Ben bir kere daha söylüyorum.  Sayın Başkan da konuyu çok iyi biliyor. Bize bu arazi verilmedi.  Yüksek gerilim hattı olan yerde okul olmaz ki. Biz istedik ister istemez hemen milli eğitime verdiler zaten. Okul falan yapılacağı yok o araziye 4 yıldır bir çivi bile çakılmadı.” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ TEKRAR ADAY OLURSA %74 İLE KAZANIRIM”

Konuşmasının son bölümünde Koçarlı halkına seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu;” Değerli Koçarlı halkına sesleniyorum. Koçarlı halkı bunu bilsin. Biz arıtma tesisi yapacağız. Biyolojik ileri teknik arıtma tesisi yapacağız. Nedeni tamamen Adnan Menderes Üniversitesinin Rektörüdür. Arıtma tesisi çok önemli olduğu için biz bu konuda ilgili bakanlığa gittik. Bakanlık dedi ki evet projeniz doğru hazinenin yer. Biz tahsisinin ivedilikle yapılması için Üniversiteye yazıyoruz. Çünkü hazine üniversiteye tahsis etmiş. 600 dönümlük yerin yaklaşık 100 dönümünü büyükşehre verin diyor. Talimat veriyor bakanlık. İlgili kurumlara da bilgi veriyor. 2 yıldır Üniversite bakanlığın talimatı olmasına rağmen Büyükşehrin tahsisini yapmıyor. Devlet Su İşleri de projeyi onayladı. Siz hizmetin önünde neden duruyorsunuz Üniversite olarak.  Sayın rektör şunu mu demek istiyor. Aslında Sayın Başkan ben yeri vereceğim de. Bakanlık böyle emretmiş. Ama ne yapayım birileri de bana sakın verme mi diyor.  Rektör şunu demiş. Biz AKP vekilleri oturalım konuşalım ondan sonra hareket edelim demiş. Bak Kardeşim. Bakanlık talimatı vermiş verin diye. Siz toplanacağınız kişiler bakanlığın üstünde misiniz? Bakanlığınızın kararını tartışacaksınız. Siz şu anda kendi partinizin vermiş olduğu talimatı uygulamayan bir durumdasınız. Benim partimde böyle bir şey asla olmaz. Eğer bizim siyasi üstümüzde birisi talimat verdiyse, bizdeki siyasi terbiye bunu yerine getirmeyi emreder. Hele bir de bu halkın hizmeti için ise arıtma tesisi ise 2 yıl bekletmeyiz. Değerli Koçarlı halkı yapılmamasının sebebi bizden kaynaklanmıyor. Bakanlığın talimat vermesine rağmen, gitmişiz uğraşmışız çalışmışız mesai harcamışız. Devlet Su İşlerinden onay almışız arıtma tesisi yapacağız. AVM yapmayacağız. Ticarethane yapmayacağız. Ama yok Üniversiteler, beyefendiler uygun görmemiş. Ama bakanlık uygun görmüş. Bakanlığın sözünü bile dinlemiyorlar. Amaçları ne hizmetin önüne geçmek. Hizmet yapılmasın. Bakın bunlar bu zihniyetle gittiği sürece siz en az yüzde 56; benimkisi 26.5 , 44, 54, 64 aynı rakip olursa yüzde 74 ile başkan seçilirim.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.