ÇERÇİOĞLU: MOBBİNG DAVASI AÇACAĞIM

ÇERÇİOĞLU: MOBBİNG DAVASI AÇACAĞIM

Çerçioğlu, "Otursunlar işlerine güçlerine baksınlar. Aydın halkına nasıl hizmet ederiz bunları düşünsünler. Müfettişleri ayağına çağırıp talimat vermesinler." dedi.

Gerçek Gazetesi / Yılmaz ÖLMEZ
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, birilerinin talimatı ile Büyükşehir Belediyesi’ne müfettişler gönderildiğini söyledi. Bir yılda 140 müfettişin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendilerine mobbing uygulandığını ve bu konuda dava açmayı düşündüklerini söyledi. Çerçioğlu, "Belediyemize bir yılda 140 tane müfettiş geldi. Ayıptır. Ne yapıyorsunuz? Son gelen müfettişler Büyükşehir Belediyesi ile Valilik arasında iki saatte bir mekik dokumuşlar. Ey müfettişler sizin çalışma alanınız belediyedir, Valilik değil. Nereden, emir ve talimat alıyorsunuz bilmiyorum, kimsenin de günahını almıyorum. Ama lütfen Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ayak bağı olmayın. Seçimlerden önce bir çamur atarız da bir şeyler olur mu ya girmeyin. Daha önce bunlara çok girildi, bunlar eksi yazar. Kamyonların arkasında kıskanma senin de olur yazıyor. Siz de çalışın sizin de olsun. Aynı konuda 5-6 kere müfettiş gönderiyorsunuz. Müfettişleri kim gönderiyorsa onlara mobbing davası açmayı düşünüyoruz, yeter artık." dedi.

Başkan Çerçioğlu, “Nedense her şey Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçince akıllarına geliyor. Sorun çözüldü. Artık bundan sonra geriye dönüp bakmayalım. Bu tip şeylerle siyasi rant sağlamak olan kafalarında soru işareti olan insanlar lütfen bu heveslerinden vazgeçsinler. Bunlar Aydın halkına Aydın’a zarar veren şeyler yani. Zarar veren düşüncelerdir. Otursunlar işlerine güçlerine baksınlar. Aydın halkına nasıl hizmet ederiz bunları düşünsünler. Müfettişleri ayağına çağırıp talimat vermesinler. Efendim bu konuda tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Mobingse mobing davası açarım. Bakın çok ciddi söylüyorum ilk defa. Yeter ya aynı konudan beş altı kez müfettiş gönderiyorsunuz. Mobbing davası gerekirse açarım bu bir. İki bunu çok değerli basın mensuplarıyla paylaşırım. Bu konuda çok değerli Genel Başkan Yardımcımız konuya vakıf zaten. Aynı konudan dört, beş kere bilgi belge istiyorlar. Birincisinde yok bir şey. İkincisinde yok, üçüncüsünde yok. Bizim çalışmalarımızı engellemek için yaptıkları bir takım şık olmayan davranışlar içindeler. Onun için buradan söylüyorum mobbing davası açmayı düşünüyoruz. Bunu da şimdiden söyleyeyim arkadaşlar böyle devam ederlerse.” dedi.

Mobbing nedir

DR. HEİNZ LEYMANN, 1980’Lİ YILLARDA MOBBİNG TERİMİNİ İŞ HAYATINDAKİ BASKI, ŞİDDET VE YILDIRMA HAREKETLERİNİ TANIMLAMAK İÇİN KULLANMIŞ. 
Mobbing durumu nasıl ortaya çıkar?
• Mesleki yeterliliğin sorgulanması
• Kişiye güvenilmediğinin hissettirilmesi
• Kasten, verilen süre içinde bitirilemeyecek görevler verilmesi
• Kişiden bilgi saklanması
• Kişinin görmezden gelinmesi, gruptan izole edilmesi
• Yetkilerinin azaltılması gibi durumlar olabilir.
Bunun dışında, kişi aniden yetersizmiş gibi gösterilebilir, daha önce sorun olmayan küçük hatalar çok büyük hatalarmış gibi gösterilebilir ve kişiyi utandırma eylemleri yapılabilir. Bu yapılan şeyler sadece işveren değil diğer çalışanlar tarafından da yapılabilir. Yani yöneticiler tarafından bazı çalışanlar mobbing uygulamak için azmettirilebilir.
Özellikle, çalışanlar tarafından yapılan bu gibi şeyler için kişi kurumun yetkili kişilerine başvurduğunda, bu kişiler tarafından da olumsuz bir tavır alır ve başvurusu reddedilir. Sonuçta kişi istifa etmeye mecbur olur ve sanki bu kendi isteğiymiş gibi gösterilir.
Mobbing’in Etkileri
• Mobbing, insanın mesleki bütünlük ve benlik duygusunu zedeler
• Paranoyaya ve kafa karışıklığına neden olur
• Maruz kalan kişi kendine güven duygusunu yitirir, toplumdan soyutlanabilir
• Huzursuzluk, korku, utanç, öfke ve endişe duygularını yoğun bir şekilde yaşar.
• Mobbing, ağlama, uyku bozuklukları, depresyon, yüksek tansiyon, panik atak, kalp krizine kadar giden sağlık sorunları ve travma sonrası stres bozukluğu yaratabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.