ÇERÇİOĞLU, TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ DERSİ VERİYOR

ÇERÇİOĞLU, TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ DERSİ VERİYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye'ye demokrasi dersi veriyor.Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıyor.

Durmuş TUNA/Gerçek Gazetesi-Haber Yorum

Atatürk ilke ve inkilaplarının, demokrasinin, insan haklarının ve cumhuriyetimizin savunuculuğunu üstleniyor. 
Atatürk Türkiyesi'nin çağdaş Türk kadını Özlem Çerçioğlu'ndan da başka ne beklenebilirdi ki.
Bu yolda dün de Didim'de yürüdük.
Didim'de dün çok güzel bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sürpriziyle halk coştu. Kılıçdaroğlu, Özlem Çerçioğlu'nu telefonla arayıp, teşekkür etti. 
Kılıçdaroğlu halka mesaj gönderdi. 
Kılıçdaroğlu'ndan Çerçioğlu'na övgü dolu sözler geldi: "Çok doğru bir iş yapıyorsunuz. Meydanları boş bırakmayın. Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine sahip çıktığınızı görmek beni mutlu ediyor. Halka benden selam söyleyin. Yarın İzmir'e bekliyorum onları. Kucak dolusu sevgi ve saygılarımı iletin" dedi.
Çerçioğlu daha sonra telefonu Didim Belediye Başkanı
Deniz Atabay'a verdi. 
Kılıçdaroğlu, "Aydın'ın geneli, Didim benim için çok önemli. Hepinize demokrasiye olan bağlılığınız nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajını halka ileten Başkan Çerçioğlu, "Genel Başkanımızın kucak dolusu sevgisini, saygısını iletmek istiyorum. Sizlere çok, çok selamı var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tüm Aydın'ı tüm Didim'i yarın saat 19:00'da miting için Gündoğdu'da bekliyor. Yarın İzmir'de miyiz?" dedi. 
Sorusuna aldığı coşkulu "evet" cevabı halkın demokrasi, insan hakları ve cumhuriyete sahip çıkma konusundaki kararlılığının göstergesiydi. 
15 Temmuz'da FETÖ'cü teröristlerin kalkışma girişimi sonrası Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu unsurların başında demokrasinin, insan haklarının geldiğini ve cumhuriyetimizin korunması gerektiğini haykırıyor. 
Demokrasi ve insan haklarının şimdi herşeyin başında geldiğine, cumhuriyetimizin korunması gerektiğine inanan vatandaşlarımız da halkçı başkan
Çerçioğlu'nu yalnız bırakmıyor.  
Demokrasi ve insan hakları ikisi de birbirini tamamlayan unsurlardır. Birisinin olmaması demek demokrasinin de insan haklarının da ayaklar altına alınması demektir.
Türkiye'nin karnesi bu konuda çok parlak değil. Bu nedenle de içinde bulunduğumuz ortam endişelendiriyor.
Tam da bu noktada; Başkan Çerçioğlu, "Demokrasi ve Cumhuriyet Yürüyüşleri" adı altında Aydın'ı karış karış geziyor.
CHP'li belediye başkanlarını, CHP il, ilçe başkanlarını ve halkı yanına alan Özlem Çerçioğlu; demokrasi, insan hakları, cumhuriyet vurgusu yapıyor.
Aydın merkez, Çine ve Didim'de yapılan yürüyüşlere halkın katılımı müthişti. Halk demokrasiden, insan haklarından ve de cumhuriyetten vaz geçmeye niyetli olmadığını gösterdi. 
Halkımız çok endişeli...
Çünkü ülkemizde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi ve AKP Hükümeti Avrupa Birliği (AB)'ye ve de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ye başvurarak, "İnsan haklarını rafa kaldırdığını" bildirdi.
Türkiye Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)’yi yürürlüğe girmesinden bir yıl sonra 1954’te onayladı. 
Şimdi o sözleşmenin uygulanmadığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. 
Ülkemiz büyük bir badire atlattı ve sonrasında da OHAL'e geçildi.
Şuanda Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulan demokrasidir. 
Ve de insan haklarıdır.
Türkiye'ye bu konuda örnek olan Aydın'ın Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu herkesimden taktir görüyor. 
Demokrasi ve Cumhuriyet yürüyüşlerinde verdiği birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları çok önemli. 
Toplum olarak ihtiyacımız olan unsurları çok güzel bir şekilde nakış, nakış işliyor. 
Topluluğa hitaben, "Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerisiniz" sözleri coşkuya neden oluyor. 
Darbe girişiminde yaşamını yitiren asker, polis, sivil halktan şehitlerinize Allah'tan rahmet, yaralananlara şifalar dilemesi, hiç bir zaman unutulmayacaklarını söylemesi dikkatlerden kaçmıyor.
Başkan Çerçioğlu hainleri lanetlemeyi de unutmadı. 
Hitabet gücü yüksek Çerçioğlu, "İndirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceği Türk bayraklarınızı havaya kaldırmanızı istiyorum, bayrakları göreyim" diyerek, meydanı kırmızı-beyaza büründürdü.
30 Ağustos Zafer Bayramını meydanlarda kutlamak istediklerini söyleyen Çerçioğlu, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlığının göstergesi olan bu bayramı 94. yıldönümünde meydanalara çıkıp kutlayacağız" şeklindeki mesajını da halk aldı.
Bu saatten sonra Cumhuriyet yanlısı ve Laik düzenin savunucusu Atatürk'ün çocuklarından oluşan halk topluluğunu 30 Ağustos'ta kimse evlerinde tutamaz.
Çerçioğlu'nun; bu yıl için iptal edilen kutlamaları halkla birlikte meydanlarda kutlama çağrısı ilgi gördü. Dilerim AKP Hükümeti de kutlamaların iptali yönünde aldığı karardan geri adım atar. 
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ı da hem kusursuz ev sahipliği hem de açılış konuşmasındaki sözleri nedeniyle kutluyorum.
O da Cumhuriyetimize, Atatürk'e, Laikliğe, Demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Kahraman Türk Ordusu, Türk Polisi ve Türk halkının sayesinde darbe önlenmiştir. Darbeyi halk önlemiştir" dedi.
Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'da kapanış konuşmasında cumhuriyete sahip çıkılması ve Atatürk sevgisinin yok edilemeyeceğini belirmesi, "Atatürk ve İsmet İnönü'yü iki ayyaş diye aşağıladılar ama şimdi geldiğimiz noktada onların ne kadar haklı olduğunu anlıyor musunuz? Laikliğin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu anlıyor musunuz?" sözleri alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.