ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ REZALETE İMZA ATTI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ REZALETE İMZA ATTI

Aydın Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne yapmaya çalışıyor?

Haber: Durmuş Tuna

Didim mera alanında işgalci konumundaki beton santralleri kollanmaya devam ediyor. 
Didim mera alanında yaşanan işgal, çevre kirliliği ve doğa tahribatının yanısıra Mera Kanunu ihlalleriyle dikkat çeken Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletme sahiplerinin imtiyazlı durumu isyan ettiriyor.

Didim Belediyesi’nin 04/11/2021 tarihli resmi yazıyla Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne tahsis amacı değişikliği yapılmayacağını ve mera alanının “Beton Santrallerdi Alanı” olarak kullanılmayacağını belirtmesine rağmen yanlışa devam ediliyor. 
Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmelerinin mera alanındaki işgalci durumlarının devam etmesi için her türlü hukuksuzluğa göz yumuluyor.
Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Didim Belediyesi’nin resmi yazışmaları yok sayıldığı gibi, cevabi yazıda da Didim Belediyesi’nin haklı talebinin onaylandığı görmezden geliniyor.
İşgalci konumudaki üç beton santraline Çevre Faaliyet Belgesi verilmesi vatandaşladan tepki gördü. 
Didim Belediyesi’nin 240 Bin TL. ot bedelinin iadesi yönündeki talebi de kabul edildiği halde mera alanının beton santralleri tarafından kullanılmasına izin verilmesi hukuksuzluk olarak değerlendiriliyor.
Didim mera alanında yaşanan işgal rezaleti Çevre Faaliyet Belgesi verilerek yeni bir boyut kazanırken, çevre kirliliği ve doğa tahribatının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü eliyle devam ettirilmeye çalışılması tepki çekti.

whatsapp-image-2022-01-25-at-16.44.44.jpeg

whatsapp-image-2022-01-25-at-16.47.53.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.