Ceylan; "Ova kavrulmuş, çiftçi bitmiş hâlâ algı peşindeler"

Ceylan; "Ova kavrulmuş, çiftçi bitmiş hâlâ algı peşindeler"

Söke CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ceylan açıklamasında; "Kuraklık ovayı kavurmuş, çiftçiyi bitirmiş Yavuz hâlâ algı peşinde." dedi.

Söke CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan yaptığı yazılı basın açıklamasında AKP Milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz'a yüklendi. Ceylan'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

Türkiye'nin en verimli tarım alanları arasında yer alan Söke Ovası'nda üretici susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.  Hiç bir önlem alınmazsa Söke Ovası çölleşme ile karşı karşıya kalacak. Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü net ifadelerle tehlikeye dikkat çekiyor. Toprakta verim kaybı olacağı ve toprağın tuzlaşacağı ifade ediyor ancak bölgemizin Ak Partili milletvekilleri sesiz. 
Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ağzını her açtığında çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu söylüyor. Söke Ovası susuzluk nedeniyle beyaz renkten sarı renge döndü ancak Vekil Posacı sırra kadem bastı ve üretici "neredesin Posacı?" demeye başladı.
Ak Parti Aydın Milletvekili  Metin Yavuz da bir hükümet konağı çizimini eline almış her yerde onu gösteriyor, paylaşıyor.
Derdimiz şimdi bu mu? Çiftçiye yardımcı olun? Üreticinin yanında olun? Gösterişi bırakın ve çiftçinin susuzluk derdine çare bulun. Sizler ağlama makamı değilsiniz ve mazaret üretmeyin. Çare üreterek çiftiyi rahatlatın. 

Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezdiğiniz kadar çiftçiye ve üreticiye gidin, onların dertlerine çare arayın. Artık ortaya ciddi bir Tarım politikası koymanız gerekiyor. Acil eylem planı ortaya konmalıdır. Çiftçilerimizin buğdaydan sonra ikinci ürün olarak ektiği pamuk susuzluk nedeniyle yerini ayçiçeğine bıraktı. Çiftçiler şimdiden seneye ne ekeceklerini kara kara düşünmeye başladılar. Söke’mizin dünya markası olan pamuk tehlikede ancak Ak Partili vekiller hiç bir şey yapmıyorlar. 
Ülkenin esnafı, çiftçisi, emeklisi, işçisi perişan olmuş Metin Yavuz’un umurunda mı?
Kuraklık ovayı kavurmuş, çiftçiyi bitirmiş Yavuz hâlâ algı peşinde. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.