Çezik güven tazeledi

Çezik güven tazeledi

AGC Başkanı Mustafa Çezik güven tazeledi


Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin Olağan Genel Kurulu 31 Ocak 2009 Cumartesi günü yapıldı.  Oylamaya tek liste katıldı. Genel Kurul"a 53 delegeden 40 ı katıldı,  40 kişiden 30 kişi oy kullandı. 
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Çezik'in başkanlığındaki liste yeniden seçildi.
Yönetim Kuruluna; Belkıs Ersoy, Ali Akkurt, Sami Solak, İbrahim Kılıç, Güner Dokuyucu Mehtap Altınkeser, ve Cemal Yıldırım seçildiler. Yedek üyeler, Mehmet Barlas, Güçlü Çezik, Sinan Özmüş, Nuray Uza, M. Ali Erten, Yılmaz Sağlık ve Orhan Karagöl oldu.
Denetleme Kuruluna, İhsan Karataş, Ergun Uyar ve Mehmet Özkan seçildiler. Yedek üyeler, Hüseyin Çetinkaya, Betül Çolak ve Engin Özcan oldu.
Onur Kurulu, Tefik Akbaş, Ali Bakırcı ve Önder Yıldırımcan seçildi. Yedek üyeler, Erdal Özdemir, C.Yetkin Özpolat ve Kenan Nargün oldu.
Federasyon Delegeliklerine, Mustafa Çezik (Doğal delege) Ali Esmer, Metin Özden, Ali Akkurt, Tevfik Akbaş ve Sami Solak seçildiler.
Yedek üyeler, Durmuş Tuna, Güven Ölmez, Ali Bakırcı, Güngör Durmuş, Arif Aydın, Güçlü Çezik oldular.
Muhalif grubu temsilen liste hazırlayıp tekrar geri çeken Bülent Çam seçime girmekten son anda vazgeçti ve Mustafa Çezik'e başarılar diledi.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Toplantı salonunda yapılan kurul toplantısı öncesi Aydın Valisi Mustafa Malay, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP Aydın Milletvekili ve Belediye Başkanı Adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Başkanı Vekili İlhan Erdemir, Aydın  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit,  AKP Belediye Başkanı Adayı Mustafa Ancın, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Aydın Basın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci ve basın camiası katıldı.
AGC Başkan yardımcılarından Belkıs Ersoy yaptığı konuşmada cemiyetin İl Özel İdare binasından çıkarılmaya çalışılmasının en büyük sorunları olduğunu belirterek, yerel basının içinde bulunduğu sıkıntılara da dikkat çekti. Ersoy, “Türkiye genelinde, öncelikle 2003 yılından sonra Anadolu basını, yerel gazetelerin çalışanlarının sosyal, ekonomik sıkıntıları azalmadı, arttı. Aynı şekilde yerel televizyonların, radyolarında  sıkıntıları arttı..
Özetle sıkıntılarımızı şöyle sıralayabiliriz..
1)Resmi ilân yayınlayan gazetelere ek yükümlülükler getirildi..
2)2002 yılından bu yana girdi fiyatları yükselirken, masraşar artarken; resmi ilan fiyatları ancak bu yıl (cm-sütun) 1 TL artırıldı.
3)Standart gazete kağıdı bulmak olanaksız hale geldi.
4)Yerel gazetelere, sahiplerine bankalar (Her türlü menkul malları, makineleri olduğu halde) kredi vermemektedirler..
5)Yerel Gazete, radyo ve televizyonların KOBİ´ler kapsamına alınmaları henüz gerçekleşmedi..
Umudumuz, Ankara ve Ankara´da ülkemizi, bizleri yönetenlerin bu sorunlarımızı çözmesidir.
Yılsonuna doğru Aydın Gazeteciler Cemiyeti çok önemli bir sorunla karşı karşıya kaldı.
İl Genel Meclisi ve Encümeni içinde bulunduğumuz bu binayı komple satma kararı aldı ve ihaleye çıkarttı. Oysa; Bu bina İl Özel İdaresi Kanunu´nun 3´üncü maddesince uygun şekilde 2002 yılından önce işbaşında olan İl Genel Meclisi Daimi Encümeni ve dönemin Valisi tarafından Aydın Gazeteciler Cemiyeti, Bölge çalışma Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Aydın Barosu´na (Kira karşılığında) tahsis edilmiştir.
Bu konuda halkçı Vali´miz Sayın Mustafa Malay´ın göstermiş olduğu yakın ilgiye şükranlarımızı arz ediyorum.. Karşı karşıya kaldığımız bu sorun bizleri çok üzdü, yaraladı.. Başka illerde Valilik makamları, Belediyeler işbirliği içinde cemiyetlere kalıcı basın siteleri, hizmet binaları sağlarken, Demokrasinin beşiği Aydın´da tabelamız bu binadan indirilmek istendi. Önerilerde bulunduk; “Binayı kat kat ihaleye çıkartın, satın. Valimiz Sayın Mustafa Malay´ın desteği ile bağış kampanyası açalım cemiyetimizin binası olsun.” Yanıt dahi vermediler.. “Elektrik saatleri düzeni bozuk olduğu için, çok elektrik harcıyoruz sorunu çıktı TEDAŞ´a 1500  TL borçlandık…” Özel İdare'ye onarım için başvurduk. “Binayı satacağız yapamayız !” dediler. Şu anda elektrik saatlerimizdeki sorun devam etmektedir. Bu duyarsızlıklar karşısında üzüntümüz daha da çok arttı ve bizlerde; “Aydın Gazeteciler Cemiyeti'ne baskı yapılıyor.” düşüncesi hâkim oldu. Sonucunda da, Bazı Cemiyet üyelerimiz “Cemiyeti ve Şubelerini feshedelim..Tabelayı ve hizmet Binası´nın anahtarını Değerli Vali´miz Sayın Mustafa Malay ile İl Genel Meclisi Başkanı Sayın İsmail Hakkı Eser´e verelim.” Dediler.. “O nedenle, gündemin 4´üncü maddesine Cemiyetin feshi maddesini koyduk.. Siz değerli konuklarımız, Belediye Başkan adaylarımızdan bu konuda yapıcı bir öneri gelmezse, gündemin 4´üncü maddesini görüşmeye açacağız” dedi.
Konuklar arasında ilk söz isteyen Mustafa Ancın oldu ve “Basın olmazsa bizler hata yapmaya eğilimli olur, hatalarımızı göremeyiz, o nedenle göreviniz çok önemlidir” diyerek, cemiyetin yer sorununa başkan seçilirse belediye binasında bir oda vererek çözüm bulacağını söyledi.
Daha sonra söz alan Ali Uzunırmak, bütün Aydın belediye başkan adaylarının ortak bir protokole imza atarak, cemiyetin yer sorununu çözme taahhüdünde bulunmasını ve hepsinin ortak imzasıyla bunun ilan edilmesini önerdi. Ayrıca konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışını eleştirerek, dış politikada yaşanacak bu tip bir eksen kırılmasının çok tehlikeli sonuçları olacağını, devlet yönetmenin duygusallıkla aklı uyum içinde kullanmaktan geçtiğini söyledi.
Uzunırmak'ın ardından söz alan Özlem Çerçioğlu da Başbakan Erdoğan'ı benzer şekilde eleştirdi ve Belediye Başkanı seçildiği takdirde AGC'nin yer sorununa, cemiyet yönetimi nasıl isterse, neyi uygun görürse o doğrultuda çözüm bulacağına söz verdi ve toplumun gözü kulağı olan medyaya destek olmaktan her zaman mutluluk duyacağını belirtti.
Belediye Başkanı Ortekin'i temsilen söz alan Başkanvekili İlhan Erdemir ise bu konuda AGC Başkanı Çezik ile Başkan Ortekin'in daha önce Dostlar  Meclisi Yemeği'nde bir görüşme yaptıklarını, orada Cemiyete toplantı salonları ve bazı sosyal imkânlarıyla yepyeni ve eksiksiz bir Cemiyet binası yapma sözü verdiğini hatırlatarak, “Mesele cemiyete bir oda vermekse, hemen veririz, bizim için sorun değil. Başkanımız böyle geçici çözümler yerine bu işi kökünden halledecek ve Cemiyetin modern bir binaya kavuşmasını sağlayacak bir çözüm sağlayacaktır.” Dedi.
Bu konuşmaların ardından kısaca söz alan AGC Başkanı Çezik, “Cebe girmeyen paraya garanti gözüyle bakılamaz, olmamış işe de olmuş denemez. Umarız konuklarımız sözlerinin ardında dururlar, biz bunu bekliyoruz, çünkü özgürce görev yapan ve dik durabilen tarafsız basın herkesin ve ülkemizin yararınadır. Biz, kimseye kapılanmadık, kapılanmak da istemeyiz, kimsenin adamı değiliz.” diye konuştu.
Aydın Valisi Mustafa Malay da yaptığı konuşmada: ”Genel kurulda birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Gerek bölgemiz, gerek ülkemiz ve gerek dünya ile ilgili bir bilgiye ulaşabiliyorsak bu basının sayesinde olmaktadır.
Ben şahsen sabahları görevime başlamadan önce basın müdürümle o günün gazetelerine bakarım. Aydın ile ilgili ne gibi problemleri ve sorunları dile getirmişler ona bakarım. İlgili idarelere haber verir ve bundan istifade ederim. Basın bir milletin gözü-kulağı ve vazgeçilmez bir kuruluşumuzdur. Onun için bölge halkı olsun, millet olarak basının her zaman yanında olmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.