CHP Aydın Milletvekili Karakoz'dan Zamlara tepki

CHP Aydın Milletvekili Karakoz'dan Zamlara tepki

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz; İktidar Deveyi Havuduyla Yutuyor

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz; İktidar Deveyi Havuduyla Yutuyor

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “gerçek enflasyon oranları 3 haneli ama AKP iktidarı yine adaleti, insanlığı ve vicdanı bir kenara bırakarak önce TÜİK’e düşük enflasyon oranlarını açıklattı, sonra da çıkıp hiç utanmadan ve sıkılmadan verilen zamları müjde diye açıkladı. Bu arada malulen emekli, dul ve yetim aylığı alan bireyleri de bir kez daha açlığa terk etti. Emekli ne yapsın kira mı ödesin? Fatura mı ödesin? Karnını mı doyursun? Yoksa torununa harçlık mı versin?” dedi.

Maaş Zamları Kaşıkla… Vergiler Kepçeyle

Memur ve emekli yapılan maaş zamlarına sadece 1 gün sevinebildi. İktidar yine bizleri şaşırtmadı ve verdiğini misliyle almak için iğneden ipliğe her şeye zam yapmaya başladı ve görünen o ki bu zam yağmurları devam edecek diyen CHP’li Karakoz, İktidar MTV’de ÖTV’de Kurumlar Vergisinde eşi benzeri görülmemiş ve Anayasaya aykırı bir şekilde artışlar yapmaya başladı. Pasaport, tapu, noter, diploma ve vize harçlarına yüzde 50’lere yakın zam yapması ve temizlik malzemelerinde KDV oranlarını yükseltmesi, iktidarın dün kaşıkla verdiğini bugün kepçeyle almasından başka bir şey değildir. Bu iktidar zaten yılbaşında tüm vergilere, harçlara ve çeşitli hizmet bedellerine yüzde yüzden fazla zam yapmamış mıydı? Bu iktidar tüm vergileri işçinin, emekçinin, çalışanın yani halkın sırtına yüklüyor ve görünen o ki önümüzde ki günlerde daha da çok yükleyecektir” ifadelerini kullandı.

İktidar Deveyi Havuduyla Yutuyor

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz; “Anlaşılan o ki! Bu iktidar vatandaşı fakirleştirmek ve yoksullaştırmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Maaş zammı diye verilenleri de şark kurnazlığı yapıp vatandaşın cebinden almak deveyi havuduyla yutmaktan başka da bir şey değildir. Böyle adalet olmaz. Böyle ülke yönetilemez” diyerek çok sert bir çıkış yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.