"CHP AYDIN ÖRGÜTLERİ" SAVAŞ'I ELEŞTİRDİ

"CHP AYDIN ÖRGÜTLERİ" SAVAŞ'I ELEŞTİRDİ

VATANDAŞ ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİLİ

29955519_944512155753454_981592255_o.jpgGerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Elektrik fiyatlarına 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak yüzde 2,89 oranında zam yapılması CHP'lilerin eleştirisine neden oldu. Aydın'da eleştirilerden nasibini alan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş oldu. 

"CHP AYDIN ÖRGÜTLERİ" isimli sosyal medya paylaşım hesabı; "MUSTAFA SAVAŞ; VATANDAŞA ÜÇ AYDA İKİ DEFA ELEKTRİK ÇARPTI…" başlıklı eleştirel bir mesaj paylaştı.

"VATANDAŞI ELEKTRİK ÇARPTI" ve "MUSTAFA SAVAŞ; VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN" şeklindeki spot başlıklarla yapılan paylaşım, sosyal medyada ilgi gördü ve vatandaşlar tarafından paylaşıldı.

Mesajın içeriğinde ise; "Elektriğe üç ayda iki defa zam geldi, vatandaşı eletkrik çarptı. Sen ne diyorsun bu duruma, yazık değil mi bu vatandaşa? Bir ayda 100 TL. fatura 112 TL.'ye çıkıyor. Halkın cebinden elinizi çekin ya da çare bulun." uyarısında bulunuldu. 

VATANDAŞ ÇOK TEPKİLİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, zammın, maliyet artışları ve döviz kurundaki yükselişten kaynaklandığını belirtmesi de vatandaşların tepkisini hafifletmeye yetmedi.

Yılmaz'ın, "maliyet artışlarının biriktirilerek yıl sonunda zam yapılması doğru bir uygulama değil" şeklindeki açıklaması da zamlara hazırlıklı olunması hatta her ay zamlarla karşı karşıya kalınabileceği şeklinde yorumlandı.

EPDK Başkanının; ihtiyaç doğduğu zamanlarda küçük oranlı artışların tüketici ve sektör açısından daha doğru olduğunu söylemesi de ekonomik krizle bunalan vatandaşla alay etmek olarak değerlendiriliyor. 

Zamla birlikte konutlarda kullanılan elektriğin kilovatsaati 37,10 kuruşa yükseldi.

Elektrikte yılbaşında da yüzde 8,8’lik artışa gidilmişti.

savaş-eleştiri-2.pngsavaş-22.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.