CHP AYDIN’DA KAZANDI

 
Yaklaşık 30 gündür süren yoğun seçim telaşı, son on günlük propaganda döneminde adeta tavan yapmıştı.
Son iki gün sinirler oldukça gerildi. Hangi parti tarafından dağıtıldığı bilinmeyen CHP aleyhine el ilanı ve kitapçık moralleri bozdu. CHP Söke İlçe Başkanlığı ve CHP Söke Belediye Başkan Adayı Süleyman Toyran etik olmayan bu davranışı kınadılar. Seçim sonucu sadece gazeteci Levent Tuncer tarafından çıkarılan ‘Objektif’ isimli gazetede açık ve net olarak doğru tahmin edildi. 
Şahsen ben başa baş bir seçim olacağını tahmin ettim. Merkezde CHP’nin önde çıkacağını tahmin etmeme rağmen köyler ve beldelerden gelecek oylar nedeniyle “şu parti kazanır” diyemedim. CHP bin 500 oy fark attığında bile şüpheyle baktım. Neticede fark zaman ilerledikçe arttı ve ipi göğüsleyen CHP Adayı Süleyman Toyran oldu.
2004 yılında CHP 10 yıl aradan sonra Söke Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandığında o günkü aday için ‘Söke’nin Efendi Çocuğu Belediye Başkanı’ diye yazmıştım. Şimdi ise ‘Söke’nin Beyefendisi Süleyman Toyran Belediye Başkanı’ diyorum.
Üç aday da birbirinden değerli isimler ama Süleyman Toyran mütevaziliğiyle dikkat çekti. Nitekim aday gösterilmeden önce adı CHP ile anıldığında şahsına yapılan saldırıları, CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterildiğinde olmamış gibi davrandı. Kaçımız bu gönül zenginliği ve yüceliğini sergileyebiliriz. Hakkında yapılan haberlerdeki en ağır ifadelerin sahipleriyle el sıkışmayı ve kol kola yürümeyi bildi ve en büyük desteği de onlardan gördü. Bunlardan birisi gazeteci Levent Tuncer, diğeri de CHP İl Yöneticisi Fatih Akkentli’dir. 
Ak Parti adayı Metin Yavuz’un seçilmesi halinde hükümet yardımlarından Söke’nin faydalanacağı gerçeği hep dillendirildi. Bu gerçek Süleyman Toyran ile de hayat bulacaktır. Şöyle ki; Beyefendi kişiliğe sahip Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, AK Parti Söke İlçe Başkanlığı’nın da, işadamı Metin Yavuz’un da her zaman desteğini bulacak bir kişiliğe sahip. Bu özelliği ile Söke ve Söke insanı için her türlü devlet yatırımı tereddütsüz gelecektir. Seçildiği andan itibaren parti rozetini çıkarıp; köyü, kasabası, beldesiyle birlikte Söke’nin genelinde yaşayan herkesin Başkanı olmuştur. Beş yıllık Süleyman Toyran dönemi inşaallah Söke’nin altın yılı olacaktır. Söke’ye Meslek Yüksek Okulu ve Fakülte kazandırılmasında yadsınamaz emeği ortada. İkinci Fakülte konusundaki çabaları da herkes tarafından biliniyor. Geçmişte Söke’de görev yapan Kaymakamlar ve şimdiki Söke sevdalısı Kaymakamımız Mehmet Demirezer ile Söke Ticaret Odası Başkanı olarak girdiği diyalog özellikle eğitim alanında meyvelerini vermiştir.  Dilerim bundan sonra da böyle devam eder, Söke altın çağını yaşar. Bir Sökeli olarak başka ne isteyebiliriz ki... 
HALK ÖZLEM HANIMI TAÇLANDIRDI
İki Milletvekilliği seçiminden başarı ile çıkan Özlem Çerçioğlu, iki Belediye Başkanlığı seçiminden de yüzünün akıyla çıkmayı başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı olan Çerçioğlu, artık tüm Aydın’ın Başkanı. Bu yükün altından da başarıyla kalkacağına inanıyorum. Aydın Halkı Çerçioğlu’nu adeta taçlandırdı. 
Aydın’ın ilk kadın Belediye Başkanı Çerçioğlu, aynı zamanda Aydın’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı da oldu. İlklere imza atan Çerçioğlu, 2009 seçimlerinde otuz küsur yıl sonra CHP’ye kazandırdığı Aydın Belediyesi’ni uzun yıllar bırakmaya niyetli görünmüyor. Çünkü bu başarısının temellerini çok sağlam atmış. Çağdaş Atatürk kadını Çerçioğlu halkın gönlünde çok güzel yer edinmiş. Bunu da kolay kolay kimse yok edemez. 
Hayırlısı olsun Aydın… Hayırlısı olsun Söke…
Dilerim Aydın ve Söke altın çağını yaşar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar